Luleåspelare överraskade barnen på sjukhuset

Spelare från Luleå Hockeys herr- och damlag ägnade tid tillsammans med barn på Sunderby sjukhus lekaterapi under onsdagen. "Det är en självklarhet för oss att komma hit. Kanske underlättar vi lite grand i barnens vardag", säger Karl Fabricius.

Fem Luleå Hockey-spelare beökte lekterapin på Sunderby sjukhus under onsdagen. Karl Fabricius fick se sig slagen i pingis av 13-årige Emil Vesterberg.

Fem Luleå Hockey-spelare beökte lekterapin på Sunderby sjukhus under onsdagen. Karl Fabricius fick se sig slagen i pingis av 13-årige Emil Vesterberg.

Foto: Jesper Sandberg

Ishockey2019-10-17 05:00

Det var rundpingis, biljardpel, hockeyspel och pyssel på lekterapin på Sunderby sjukhus när fem spelare från Luleå Hockey var på besök. Mest glädje hos barnen skapade Luleå Hockeys skyttedrottning Michelle Karvinen som tog plats i bollhavet och tog emot barn som kom hoppande ner i havet med bollar.

– Det är fantastiskt kul att vara här. Det är kul att man kan ge barnen här lite glädje. Det är ju inte den roligaste situationen att vara på ett sjukhus. Barnen är här av en anledning och det är kul att se glädjen i ögonen på dem, säger Michelle Karvinen. 

Från herrlaget var det Karl Fabricius, David Rautio och Petter Emanuelsson som fanns på plats och från damlaget var det Michelle Karvinen och Nicoline Jensen.

Till vardags är det mycket fokus på hockey för spelarna och ett besök på sjukhuset där sjuka barn befinner sig gör såklart att spelarna sätter perspektiv på saker och ting.

– Absolut, det här är det viktigaste. Man får perspektiv att se de små kämpa på här, de går ju en annan match om man säjer så, säger Karvinen.

Karl Fabricius och Petter Emanuelsson tog plats vid pingisbordet där klassisk rundpingis stod på programmet. Nicole Jensen styrde spakarna i hockeyspelet medan David Rautio gick hårda kamper vid biljardbordet.

13-årige Emil Vesterberg kan summera dagen med att ha slagit en av sina stora idoler, Karl Fabricius, i pingis.

– Det var en enkel seger. Nu kan jag skryta för kompisarna, säger Emil Vesterberg som berättar att han inte brukar missa många Luleå Hockey-matcher per säsong.

Han fortsätter:

– Jag har kollat på hockey i hela mitt liv så det är mäktigt att träffa dem, det betyder mycket att de kommer hit, säger Emil Vesterberg.

 Karl Fabricius har besökt lekterapin ett flertal tillfällen och ser det som en viktig del i livet som förebild. 

– Det är riktigt roligt att få göra det här. Vi gör en hel del sponsoruppdrag och åker runt i skolar men att besöka lekterapin är en av höjdpunkterna på året. Man ser att barnen tycker det är kul och det ger ju en omedelbar feedback till en, säger Karl Fabricius.

I samband med att Luleå Hockey-spelarna fanns på plats så passade man även ut på att dela ut en check på 35 000 kronor till lekterapin. Det i samarbete med en huvudsponsor till SHL.

David Rautio var en av Luleå Hockey-spelarna som besökte lekterapin på Sunderby sjukhus under onsdagen.
David Rautio var en av Luleå Hockey-spelarna som besökte lekterapin på Sunderby sjukhus under onsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!