Trav Övre Norrlands första stora travhelg för året väntar på Umåker fredag, lördag. Några av länets hästar nämns med stor respekt i förhandssnacket. Inte minst Petri Salmelas 5-åring Makethemark som utmanas av bland andra Diamanten och Muscle Hustle i Berth Johanssons minne, V75-1. Bodentränaren Salmela tippar sin häst etta i storloppet. Han kan vara helt rätt ute där med tanke på hur laddad och fin Makethemark såg ut i årsdebuten på Bollnäs.

Innan Umåkertävlingarna dukar Bodentravet upp till tävlingar, tisdag. Många av ekipagen jagar poäng till travfesterna som väntar i norr närmaste månaderna.

Ett av dessa är Hortlaxamatören Nils Westerberg med hästen Jetline. Vi chansspikar dem trots bakspår och svåra startspåret bricka elva i V5-4.

Jetline kopplade grepp från dödens och var på väg mot segern i årsdebuten i vintras. Han tappade dock aktionen sista biten och i starterna efter det har hästen inte fått till det riktigt. Tycker ändå att han bör klara uppgiften i V5-4. Jetline klarar av att göra en hel del själv i loppen och kan vinna den tunga vägen.

V5-omgången är minst sagt knepig och det är endast fem hästar som tar ovalen i besittning med en etta i resultatraden, nämligen Wilmer West och Amigo Brodde (V5-1), Maniac Face (V5-3, Goldshoe Flight (V5-4) och Downander (V5-5).