Mellan fredag och söndag avgörs SM i nationell skeet på skyttestadion i Sunderbyn. Ett 40-tal deltagare kommer till start och Robin Holmgren är en av hemmaskyttarna som gärna vill ge den övriga Sverigeeliten en match.

– Jag ska i alla fall försöka, säger han när NSD träffar honom i Sunderbyn under torsdagen.

Robin Holmgren tävlar för Sunderbyn SJSK och i år har han skjutit cirka 5 000 duvor under träning vilket är relativt lite för en elitskytt. Trots det gjorde han sitt livs tävling under försommaren när han pangade ned hela 123 av 125 duvor – ett smått osannolikt resultat för alla som vet hur enormt svårt det är.

Artikelbild

| TUFF UPPGIFT. Robin Holmgren, Sunderbyn, hoppas kunna upprepa skyttet från försommaren när han vann en tävling på 123 träffade lerduvor (av 125). Men alla som hållit i ett sportskyttevapen vet att resultaten sällan kommer på beställning.

– Det var en dag när allt funkade. Man behövde inte fundera utan det bara flöt på, det var en härlig känsla, säger han.

Med den känslan i kroppen går han in i SM-tävlingarna och han sticker inte under stol med målsättningen:

– Jag vill vinna. Det är därför jag är här.

Men det är ändå en sanning med modifikation. Han ingår också i arrangörsstaben och har därmed en mycket intensiv helg framför sig.

Artikelbild

| INTRESSANT OUTSIDER. Jens Nyström, Kalix Trofé, har inte tävlat i skeet särskilt länge så han har inga förhoppningar om att vinna. Han tar istället sikte på att försöka förbättra sitt personbästa.

– Det är väl inte till någon fördel. I vanliga fall brukar man kunna gå in för skyttet helt och hållet men nu gäller det också att bjuda alla våra gäster på fina förhållanden och det tror jag att vi kommer att lyckas med också, säger han.

Från klubben Kalix Trofé kommer hela sju skyttar och namn som Peter Henriksson, Petter Christoffersson och Jan-Erik Nilsson har alla möjligheter att vara med uppe i toppen.

Artikelbild

| SÄKER SKYTT. Veteranskytten Jan-Erik Nilsson från Kalix är en av förhandsfavoriterna i klassen 50 plus.

– Sedan får man ju inte glömma bort en skytt som Åke Bröms. En tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna som alltid finns med när det hettar till, säger Holmgren.

Kalixskytten Fredrik Nyström räknar inte med att slåss i toppen men han har ändå satt upp en målsättning inför fredagens tävlingar.

Artikelbild

| FÖTTERNA I PLATTAN. Kent Grönberg och några av de andra Kalixskyttarna passade under torsdagen på att träna lite på SM-banorna i Sunderbyn.

– 66 stycken (av 75), då är jag nöjd. Jag har inte skjutit så länge, säger han.

Fredrik Nyström gör nu sitt andra SM.

Artikelbild

| HETA KALIXSKYTTAR. Kalixkvartetten Jens Nyström, Fredrik Nyström, Kent Grönberg och Daniel Pettersson är fyra av sju skyttar från Kalix Trofé som kommer till start när SM i nationell skeet avgörs i Sunderbyn utanför Luleå.

– Det är lite nervöst faktiskt men man måste nog utsätta sig för det för att kunna göra framsteg, säger han.

Skyttarna tävlar under tre dagar och samtliga skjutna duvor räknas in i slutresultatet.

Artikelbild

| TUFF UPPGIFT. Robin Holmgren, Sunderbyn, hoppas kunna upprepa skyttet från försommaren när han vann en tävling på 123 träffade lerduvor (av 125).

– På söndag får vi se hur det har gått, säger Robin Holmgren och ler samtidigt som han blickar ut över parkeringen där skyttarna gör sig redo för en sista förberedande träning.