Denzel Andersson rivstartade matchen med BC Luleås fyra första poäng när han störtade mot korgen när Södertäljes försvar passivt tittade på.

Efter den första halvleken var Andersson också BC Lueås bästa poängplockare med sina 12 poäng.

– Vi sa där i början att jag skulle rulla snabbt i korgen, och det var helt öppet. Jag fick göra fyra enkla poäng de två första anfallen. Det blev en riktigt bra start och när vi väl rullar så måste Södertälje sjunka in och då blir det öppna ytor för alla andra. Det var en bidragande faktor till att det offensiva spelet ska fungera, säger Denzel Andersson.

– Men det här har vi pratat om hela säsongen att det inte bara ska vara Tom Lidén och Yannick Anzuluni som ska vara högst upp på toppen. Alla ska göra allting, men den här matcehn blev det att jag var mer under korgen.

De två första matcherna var det stor poängfördel för hemmalaget.

Men under den den tredje matchen var det jämnt hela vägen.

Och efter Rudy Mbembas stoppfint och trepoäng ledde Luleå bara med en poäng vid ställningen 65–64 med drygt sex minuter från slutet.

Efter ett längre tag på bänken klev Denzel Andersson fram med fem raka pong till 70–64.

Ledningen med sex poäng släppte aldrig BC Luleå och till slut kunde regerande mästarna vinna med 82–78.

– Det var skönt. Det blev riktigt öppet och jag attackerade, det gick bra. Nu ska vi bara ner till Södertälje och sno en match där för att kunna avgöra inför vår fantastiska hemmapublik.