VM gick inte alls som Rickard Johansson hade tänkt sig och han var rejält besviken över sin individuella insats där trots att han återvände hem med ett VM-silver i lag.

I SM fick Morjärvssonen visa, både för sig själv och för sina konkurrenter, att han fortfarande kan prestera på högsta nivå.

Efter tre dagar och sex discipliner i running target har Johansson tagit medalj i varje tävling som han ställt upp i.

– Det var oväntat. Jag trodde inte att jag skulle vara i den här formen efter VM men det är verkligen jätteroligt det här, säger han.

Under fredagen blev det guld i enkel kulkombination och det följde han upp med ett nytt guld under lördagen när SM i enkelskott på älg 80 meter avgjordes. Under den tredje och sista SM-dagen blev det ingen fler förstaplacering men det blev däremot ett silver och ett brons. Andraplatsen tog han i dubbelskott på älg 80 meter och där landade han på 382 poäng på tioringad tavla vilket var sex poäng mindre än Emil Martinsson, Osby, som lade beslag på guldet.

Bronset kom i blandlopp 50 meter gris och totalt åker han nu hem till Norrbotten med två guld, två silver och två brons i resväskan.

– Det blir en lättare hemfärd än från alla andra tävlingar den här säsongen så det känns fruktansvärt bra faktiskt.

Vilken prestation har gjort dig mest glad?

– Det är väl den första grenen där jag lyckades öppna med ett SM-guld. Då kunde jag slappna av lite grand. Annars sköt jag ju enormt bra på älgen för där blev det nästan utklassning. Men den första segern var viktig för hela tävlingen.

Ställer du undan tävlingsbössan för säsongen nu?

– Femtiometersbössan ställer jag undan nu men jag kommer att börja träna inför tiometerssäsongen direkt.

Har framgångarna under det här SM:et gjort dig extra taggad inför vinters tiometerssäsong?

– Ja, absolut. Det har det gjort. Med de här framgångarna och den känsla som jag har i kroppen känns det bara kul att börja träna med luftgeväret och förhoppningen är ju att jag ska kunna bygga upp samma fina känsla i kroppen även där.