Lucas Wallmark: Carolina Hurricanes

Lucas Wallmark och hans Carolina ställdes mot Chicago i nattens omgång av NHL. Båda lagen har inlett säsongen lite knackigt och återfinns på den nedre halvan av tabellen. I natt var det Carolina som drog det längsta strået och Lucas Wallmark hade en riktigt bra kväll.

Redan vid 1–0 målet stod Wallmark för en fin insats när han, med en riktig smörpassning, hittade fram till lagkamraten Jordan Martinook som stod omarkerad mitt i slottet, på returen från Martinooks avslut så höll sig 18-åriga talangen Svechnikov framme och lyfte in ledningsmålet.

Även till Carolinas 2–0 mål stod Wallmark för en assist när han visade upp sina kvalitéer i powerplay.

Lucas Wallmark spelade drygt 15 minuter, varav 02.15 i spel med en man mer. Han plockade två poäng i och med sina assister, gick +2 i plus/minus-statistiken och vann 64 procent av sina tekningar.

Christian Jaros: Ottawa Senators

För Christian Jaros blev det inte riktigt en lika rolig natt. Hans Ottawa fick det tufft mot Vegas Golden Knights och föll med 3–5.

Jaros spelade tolv minuter och 39 sekunder i matchen, varav en minut i spel med en man mindre. Han gick -1 i plus/minus-statistiken, hade två skott på mål och registrerades för en tackling.