Boden avverkade Huddinge i två raka matcher på vägen mot kvalserien till Hockeyallsvenskan förra veckan. Men i premiären av kvalet stötte laget på rejäl patrull i form av ett spelskickligt och rutinerat Kristianstad. I skåningarnas trupp återfanns nästan 1200 matcher i Hockeyallsvenskan och drygt 350 i SHL.

Kristianstad har rutin av den här typen av matcher, vilket märktes i inledningen. Laget tog tag i taktpinnen redan från start och började rada upp målchanser. Skåningarna lyckades ta en rättvis ledning i mitten av första perioden, där Victor Laz var sist på pucken i en tilltrasslad situation. Men efter målet släppte en del av Bodens premiärnerver och norrbottningarna jobbade sig in i perioden, dock utan målmässigt resultat.

Pucken för andra perioden hann knappt släppas innan Oskar Sehlstedt fick ta pucken ur egen bur för andra gången i matchen. Kristianstad behövde bara drygt en minut i powerplay innan det stod 2–0 på tavlan. Men det var inte slut där, blott trettio sekunder efter tvåan kom även tredje målet för kvällen. På en kontring kom gästerna från Skåne två anfallare mot en hemmaförsvarare och Herman Hansson kunde enkelt slå i pucken i öppet mål. Detta efter en fin framspelning från tidigare Färjestadcentern Robin Sterner.

Hemmalaget fortsatte att kriga i slutperioden och fick till slut utdelning. Simon Cederborg-Nilsson satte reduceringen i inledningen av tredje perioden. Men Boden orkade inte riktigt sätta rejäl press på Kristianstad som istället kunde kontrollera händelserna. Boden gjorde ett försök att plocka ut målvakten i powerplay och spela fem mot tre. Men då lyckades hemmalaget slå en passning från offensiv zon in i eget mål, vilket skrev slutsiffrorna till 4–1.

– Vi möter ett otroligt bra lag. Det här kommer vara ett av topplagen i kvalserien. Vi har inte mött ett lag tidigare som har spelat med en sådan här intensitet, fart och finess i vad de gör. Det är bara att lyfta på hatten, säger tränare Robert Nordberg och tillägger:

– Nu får vi titta på vad vi kan göra bättre till kommande uppgifter. Men all heder åt Kristianstad som gör en fantastiskt bra match. Ska vi lyckas ta poäng mot lag som Kristianstad måste vi vara betydligt mer ödmjuka inför uppgiften.

Ni tog två raka segrar mot Huddinge. Har det varit svårt att ladda om mot en på pappret tuffare uppgift?

– Det tycker jag absolut inte. Utan vi möter ett betydligt bättre lag än Huddinge i dag (läs torsdag) och behövde vara förberedda på det.

Nu väntar Tranås på lördag och Almtuna på måndag för Bodens del. Nu handlar det om ladda om trots tunga förlusten, enligt tränaren.

– Två riktigt tuffa matcher. Jag är helt övertygad om att alla kommer slå alla i den här serien. Det gäller att knyta näven och ta nästa match på lördag.

Vad känner du att ni kan ta med er från matchen i dag, trots förlust?

– Nivån och kampen en mot en, framförallt. Vi måste vara betydligt mer ödmjuka i vårt försvarsspel.