Det var ont om folk på Tunavallen på lördagen. Selånger kom till spel utan avbytare.

– Ja, och vi hade två avbytare. Varav hon som hoppade in sist var sjuk, säger tränare Ulf Lundström.

Elin Nilsson attackerade tidigt från sin högerytterposition. Redan efter tio minuter drog hon upp ett anfall där hon drev bollen längs hela kortlinjen och avslutade så att Selånger tvingades rensa på mållinjen. Den efterföljande dubbelhörnan skapade också farliga chanser. Strax efter skapade Elin Nilsson, planens bäste spelare, en ny dubbelhörna tillsammans med sin högerback Jennifer Askebrand.

Det skulle dock dröja fram till minut 36 innan första målet kom.

– Elin Engström släppte bollen, så jag blev riktigt fri. Ibland petar man den en gång för mycket när man får ett sådant friläge, men nu lyckades jag hitta en bra yta, säger målskytten som placerade avslutet till höger om bortamålvakten.

Nilsson var inblandad i det mesta offensivt för Notas.

– Jag kom runt många gånger på kanten, men en del gånger kom jag inte runt. Jag hade mycket boll och det är kul. Jag skulle bara ha fixat fler assist, säger Nilsson.

En annan av hemmalagets mest framträdande spelare var mittbacken och lagkaptenen Jennifer Rönnberg. Hon avslutade första halvlek med att dundra en frispark i ribban rakt framifrån, men 1–0 stod sig halvleken ut.

Selånger kom alltså till spel utan avbytare, så när en huvudskada uppstod på mittfältare Olivia Wänglund tvingades man spela med tio spelare resten av matchen. Men det resultatmässiga underläget gjorde att bortalaget trots det gick ned på trebackslinje och matchen öppnade sig än mer.

–Vi skulle varit bättre i passningsspelet. Det var viktiga pass som vi inte slog så bra, samtidigt som man ser att Selånger är ett bra lag. Det blev en öppen match, med många chanser, säger tränare Lundström.

En öppen match som mittback Jennifer Rönnberg fick stänga när hon tryckte in en hörna från nära håll på övertid till 2–0.

– Vi går för andraplatsen, Selånger för tredje eller fjärde. Luften gick ur oss lite när vi inte kan nå Assi, säger Lundström efter matchen.