Tidigare i somras berättade NSD om den 20-årige racingföraren Philip Morin från Luleå, som inom loppet av bara ett år slagit igenom på allvar och tagit motor-Sverige med storm.

Morin ligger för närvarande totaltvåa i Porsche Carrera Cup, som är en underklass till STCC, som är Sveriges största motorserie.

Men inför helgens stora STCC-tävlingar på Solvalla i Stockholm kommer Morin få köra i den stora serien.

Det är teamet PWR Racing som sett potentialen hos den unge Luleåföraren, och som nu har gett honom chansen i STCC.

– Det är ju verkligen en ära. Stallet hade ju kunnat välja vilken annan förare som helst, men de valde just mig och det är jag både stolt och tacksam över, säger Morin när NSD når honom under tisdagskvällen.

Då är 20-åringen på väg hem till Luleå igen efter att ha varit och träffat stallet, skrivit kontrakt och stiftat en snabbare bekantskap med den nya bilen.

– Jag har bara gått igenom bilen lite snabbt och fixat med lite stolsinställningar. Men jag har inte hunnit med några rejäla tester. Det kommer bli i samband med tävlingarna i helgen.

Morin berättar att han fick beskedet att han skulle få chansen i STCC för bara ett par dagar sedan.

Och det kom som lite av en överraskning.

– Både ja och nej. Jag är överraskad att det skulle gå så här fort. Men jag visste ju att de resultaten jag gjort i år väger väldigt tungt och att jag har visat framfötterna, säger han.

Och stallchefen i PWR Racing, Daniel Haglöf, är inne på samma linje.

– Philip har verkligen imponerat i Porsche Carrera Cup den här säsongen och är en ung lovande förare som PWR vill titta närmare på. Vi vill därför ge honom chansen i STCC redan i år för att se om han kan vara ett framtidsnamn för oss, säger han i ett pressmeddelande.

Trots att det är en ny bil, en ny klass och en bredare konkurrens jämfört med det Morin är van vid sedan tidigare sätter han ändå höga mål.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften eftersom jag inte riktigt vet vad som väntar. Men jag siktar ändå på att kunna vara med och slåss i toppen, säger han.

Förutom själva debuten i STCC kommer Morin ändå köra Porsche Carrera Cup under helgen.

– Det kommer bli lite tajt, jag kommer att få springa från den ena klassen till den andra. Men jag ligger ju tvåa i Porsche-klassen och vill vara med och fullfölja säsongen. Det kommer bli en intensiv men rolig helg, säger han.