Ny poängchans för Boden Handboll: "Positivt"

Efter fem raka inledande förluster har Boden Handboll tagit poäng i de två senaste matcherna. Nu väntar Skara och det återstår att se om poängsviten förlängs.

Boden Handbolls kapten Sara Nordström ser fram mot fredagens match mot Skara. "Det är ett lag som passar oss bra", säger hon.

Boden Handbolls kapten Sara Nordström ser fram mot fredagens match mot Skara. "Det är ett lag som passar oss bra", säger hon.

Foto: Håkan Stridblom

Handboll2019-11-07 17:00

Boden Handboll har vaknat på allvar nu efter de fem inledande förlusterna. Näst senast så vann man hemma mot VästerIrsta med 24–19 och senast blev det en överraskande poäng borta mot Lugi efter 22–22.

– Nu är vi på gång och det känns roligt, säger lagkaptenen Sara Nordström.

Har ni förändrat något?

– Nej, vi har istället fortsatt att nöta på samma saker och vi tror på våran spelidé, säger Nordström innan hon fortsätter:

– Det känns som om att vi har skärpt till oss på träning lite mer för det du gör på träning gör du också på match.

Möte mot Skara HF för sjuttonde gången. 
Boden Handboll IF har vunnit fyra matcher, spelat oavgjort två matcher och förlorat tio matcher. Vid nio tillfällen har det bara varit två mål eller mindre marginal när matchen varit slut.

– Det känns bra i försvaret. Vi har mött många 5-1-försvar, men nu möter vi Skara som spelar 6-0-försvar (alla spelar försvar på linjen) och då får vi förhoppningsvis bättre snurr på anfallsspelet också.

– Det brukar alltid bli jämna matcher mot dem och det känns som ett lag som passar oss bra, säger Nordström

Vad krävs av er för seger mot Skara?

– Det blir viktigt att vi håller våra positioner och jag tror att vi vinner om vi gör rätt saker.

Magdalena Stanulewicz har tränat under veckan, men det är fortsatt tveksamt om hon kommer att spela mot Skara. I övrigt så ser det mera positivt ut på skadefronten inför fredagen.

Inför matchen så står Boden på tre poäng och Skara på sju vilket innebär att det finns viktiga poäng att spela om runt det nedre strecket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!