Nye BBK-tränaren: "Jag tackade först nej"

Christian Samuelsson är ny tränare i Bodens BK. Det meddelade klubben under tisdagsförmiddagen, samtidigt att man går skilda vägar med Tomas Eriksson. "En jätteutmaning", säger Samuelsson.

Christian Samuelsson är ny huvudtränare i Boden.

Christian Samuelsson är ny huvudtränare i Boden.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-11-25 15:03

Samuelsson har kombinerat ett uppdrag som sportchef för A-laget, samt tränare för ett av Bodens juniorlag.

Nu är han klar som ny tränare för division två-laget, när klubben går skilda vägar med Tomas Eriksson.

– Jag ska vara ärlig. Jag tackade först nej när frågan kom upp, eftersom min ambition var att träna U17. Där har jag bland annat min son. Vi har hamnat i en svår situation, när då styrelsen frågade igen så tackade jag ja. Med det vill jag vara tydlig, jag gör det inte bara för att ställa upp för klubben, säger Bodens nye tränare Christian Samuelsson.

– Det var inte det här som var meningen från första början. Men hade jag inte känt ett driv, då hade jag inte tackat ja. Förhoppningsvis kan vi göra en bra säsong. Mycket ska göras nu och allt har blivit försenat. Det är extremt mycket jobb som ligger framför. Det är inspirerande, helt klart. En jätteutmaning, kan man lugnt påstå. 

Samtidigt är Samuelsson tydlig med att han inte tackade ja för att klubben frågade en andra gång, utan av helt andra anledningar.

– Från början när klubben frågade mig, när alla började inse att det här med Tomas inte kommer att lösa sig. Jag trodde någonstans från början att det skulle lösa sig, men det gjorde det inte. Sedan har jag tränat vårt U17-lag i något år. Det var min ambition att fortsätta det jag har varit med och byggt upp. Vi har ett väldigt bra U17-lag, säger Samuelsson.

Samuelsson har  totalt åtta säsonger bakom sig tränare i Bodens BK.

Fem som assisterande tränare och tre som huvudtränare för klubben mellan 2009 och 2011.

– Som saker utvecklades och Tomas har lämnat, när vi stod utan tränare och styrelsen frågade mig igen om jag kunde tänka mig att ta det. Uppenbarligen känner de väl att jag erfarenheten som krävs. Jag har pratat med familjen. När jag ändå landade i att jag har hungern och drivet. Efter jag hade pratat med familjen, inklusive pojken. Han är väl bara glad att bli av med mig från U17-laget kanske (skratt). Då kände jag att vi kör. 

Trots att Christian Samuelsson är ny tränare, är det inte alls säkert att han slutar som sportchef i Boden.

– Vi har inte suttit med detaljer. Jag ska träffa styrelsen senare i veckan för att göra klart det. Tanken är att jag ska kombinera det. Allt har gått väldigt fort, men det är tanken nu, säger den nye tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!