Under tisdagsmorgonen fick Luleå Hockeys nyförvärv Jonathan Sigalet och Chad Billins veta att de var spelklara för hemmamatchen mot Djurgården. Några timmar senare äntrade de isen i Coop Norrbotten arena – och njöt.

– Det var underbart att komma ut på isen inför den här publiken, säger Billins.

De bägge transatlanterna bildade fjärde backpar och fick vara med om en skön debut. Redan efter 3.41 tog Luleå ledningen när tvillingarna Abbott assisterade Emil Sylvegård, som med ett högt skott sköt pucken i mål. Djurgården kvitterade genom Marcus Sörensen tio minuter därpå, men i den andra perioden bombade Johan Forsberg in 2-1 för hemmalaget. Och med 1.27 kvar av matchen satte Daniel Zaar 3-1 i tom bur.

Artikelbild

| Nykomling 1. Chad Billins var nöjd efter sin debut i Luleå. .

– Det var lite nervöst innan, det var min första match på några veckor och ett nytt lag och en ny liga, men allt kändes riktigt bra. Jag kan inte klaga på något. Det var en riktigt bra publik, de var outstanding. Och det var tre viktiga poäng, säger Sigalet.

Samarbetet nyförvärven emellan fungerade bra.

– Jag och Chad har aldrig spelat tillsammans förr, men fungerade bra ihop. Det finns en del att vänja sig vid, med nya lagkamrater och allt sånt. Men för att vara den första matchen så kändes det bra, säger Sigalet och får medhåll av Billins:

– Vi pratade mycket på isen och det kändes riktigt bra tillsammans med Jonathan. Det är en riktigt bra spelare och det ska bli kul att jobba tillsammans med honom.

Artikelbild

| Jubel. Luleå Hockey tog sin tredje raka seger när Djurgården besegrades med 3–1 på hemmaplan. Därmed blev det glädjescener i årets sista match. Nästa match spelas borta mot HV71 på lördag.

Efter en tung period har Luleå Hockey hittat formen igen och segern mot Djurgården innebar tredje raka vinsten.

– Det är svårt att sätta några målsättningar nu direkt, jag har precis kommit hit. Jag försöker se vad det här laget kan göra, men vi har vunnit tre matcher sedan jag kom hit och lär klättra i tabellen efter denna segern, säger Sigalet.

Billins fyller i:

– Vi ska fortsätta jobba på de små detaljerna och ta oss till slutspel. Det är ett härligt gäng och det är en härlig stad att spela i, med fansen som supportar oss på det sättet som de gör.

Framför allt Sigalet är tydlig med att han sätter laget före jaget.

– Jag gör vad de än ber mig att göra. Om det är att döda utvisningar, blocka skott och spela bra försvarsspel så gör jag det. Om de vill att jag ska vandra uppåt i banan och använda mig av min skridskoåkning så gör jag det också. Jag gör det tränaren säger till mig, säger Sigalet.