Nyförvärvet i hetluften direkt: "Fria tyglar"

Luleå Baskets återvändande guldhjälte Julie Vanloo slängs in i hetluften direkt. Efter en knapp veckas träning kliver hon in på parketten i lördagens bortamatch mot Norrköping.

Julie Vanloo finns med i laguppställningen i lördagens match mot Norrköping.

Julie Vanloo finns med i laguppställningen i lördagens match mot Norrköping.

Foto: JOHAN LÖF

Basket2020-02-14 15:41

Det har gått en månad sedan Luleå Basket spelade en match i den svenska basketligan. Inför lördagens match finns flera glädjesbesked för norrbottningarna.

Ett glädjebesked är att stöttepelaren Allis Nyström är tillbaka från sin efterhängsna fotskada. Senast Nyström spelade en match var 8 november.

Det andra glädjebeskedet är att Julie Vanloo, som landade i Luleå i tisdags, kommer finnas med i matchen mot Norrköping Dolphins.

– Vanloo är spelklar och det känns svinbra. Hon har sett väldigt bra ut i veckan och kommit in i gruppen snabbt, säger Robin Sandberg, coach i Luleå Basket.

Vilken roll kommer du ge Vanloo?

– Hon kommer ha en skapande och bidra med sitt skytte. Hon kommer kanske inte ha så mycket boll tidigt även fast hon kommer ha fria tyglar där också, men hon kommer nog ha bollen lite senare i anfallen och bidra med assist och många trepoängare, säger Robin Sandberg.

Förra gången Julie Vanloo spelade i Luleå Basket så blev hon snabbt en publikfavorit med sitt showiga spel. Hon såg passningsvägar som ingen annan såg och satte skott från de mest omöjliga lägena.

Kan det ge en tändning till laget att få in en sådan spelartyp?

– Absolut. Inte bara för oss, utan även för publik och det allmänna intresset i stort. Vanloo är en spelare som folk känner igen och vet vad man kan förvänta sig av.

Vad kan man förvänta sig?

– Man kan förvänta sig roliga saker, säger Robin Sandberg.

Sporten träffade Julie vanloo i samband med att hon landade på Luleå Airport i tisdags.
Sporten träffade Julie vanloo i samband med att hon landade på Luleå Airport i tisdags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!