Trots att Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd i december förra året beviljade Östersunds FK elitlicens och fortsatt spel i fotbollsallsvenskan så fortsätter det att storma i den jämtländska klubben.

Den finansiella situationen i föreningen är allt annat än stabil och nyligen framkom det att en sponsorintäkt på hela 15 miljoner kronor från ett utländskt företag fortfarande inte kommit in – pengar som ingick i den plan som skulle garantera att ÖFK kan bedriva sin verksamhet över kommande säsong.

Nu meddelar Östersund på sin hemsida att föreningens styrelseledamöter Britt Bohlin, Maria Wilén och Peter Rung på kommande årsmöte den 12 mars ställer sina platser till förfogande.

Beskedet kommer tre dagar efter att Aftonbladet rapporterat att en grupp av klubbens "tyngsta företagare, sponsorer och aktieägare" krävde att även Östersunds tillförordnade vd Lennart Ivarsson och ordföranden Bo Ottosson ska ställa sina platser till förfogande inför årsmötet i mars.

Det har jag redan gjort, sade Lennart Ivarsson till tidningen.

Senast nästa vecka, den 19 februari, kommer valberedningen att offentliggöra de personer som föreslås sitta i klubbens styrelse.