Boden Handboll tillhör länets mest framgångsrika föreningar och man jobbar för att bli ännu större och bättre i framtiden. Detta med hjälp av framför allt lokala talanger.

Men nu hotas de planerna. Stadens handbollsgymnasium ska nämligen läggas ner från och med i höst. Det i sin tur kommer att påverka kvoten av handbollstalanger som väljer att stanna kvar i Norrbotten.

- Vi vill framför allt få norrbottniska talanger till klubben och finns det inte ett handbollsgymnasium kommer vi inte att få hit länets spelare, säger A-lagstränaren Björne Molin.

Han menar att det redan i dagsläget är svårt att knyta sig an länsspelarna.

- Tjejerna har oftast valt att åka iväg till Eskilstuna eller Göteborg. Varför kan jag inte svara på. Det här är inte ett steg i rätt riktning. Det är absolut jättedåligt för handbollen häruppe.

Björne Molin och Boden Handboll hade hoppats på ett framtida samarbete med handbollsgymnasiet.

- Tanken var, att om man blir en etablerad elitförening ska kunna hjälpa till med instruktörer på handbollsgymnasiet och på så sätt kunna slussa in tjejerna till Boden Handboll.

Den person som hållit i handbollsgymnasieutbildningen har valt att hoppa av sin tjänst. Rektorn Anders Wall säger att det är oerhört svårt att hitta en ersättare, därför tvingas man lägga ner utbildningen.

- Vi klarar inte av att fylla de kompetenskrav som handbollsförbundet ställer i kombination med lärarlegitimationskraven. De personerna växer inte på träd, säger han.