Viktor Pääjärvi avgjorde finalen med favoritgreppet smidjebälte.

- Jag har haft lite problem med menisken och samtidigt har jag pendlat till Gällivare för studier samtidigt som jag har två extrajobb så jag har inte kunnat tränat så mycket som jag vill. Förra året tränade jag 10-12 brottningspass i veckan plus styrketräning och då hade vi en lettisk sparringpartner här som är i samma viktklass som jag, vilket var perfekt. I år har jag bara kunnat träna brottning tre gånger i veckan plus gymträning. Men nu vill jag komma i form till SM och detta är ju den meritmässigt största tävlingen förutom SM. Sedan efter det kommer jag att köra stenhårt i gymmet.

Han fortsätter:

- Finalen idag var en ganska klar seger tycker jag själv och jag har vunnit alla fem gånger vi har mötts, men i södra Sverige framförallt i Skåne finns det rätt många bra brottare i min viktklass.

145 brottare fanns på plats
- Med rätt lottning om jag är på topp kan jag komma sexa på SM, högre än så är nog svårt i år, men jag är ju bara 20 år så jag har ju några år på mig att utvecklas. En brottare är nog som bäst runt 27 år. Om två-tre år vill jag kunna vinna ett senior-SM och då tillhör man europaeliten. I OS 2016 ska jag ta guld, säger Pääjärvi glatt.

145 brottare tampades i 43 klasser i Kiruna sporthall varav 20 i damklasserna.

- Generellt sett kan man säga att vi i norrbotten är bäst i Sverige på damsidan och att vi även på herrsidan hänger med bra i norrbotten eftersom vi tar flera medaljer på SM, kommenterade förre storbrottaren Zigmunds Jansons som är Päjäärvis tränare.

Råneå, Luleå och Boden är stora klubbar i länet och Kiruna sportklubbs stora hopp är Päjäärvi som jag tror mycket på, eftersom han har sådan extrem vilja, därför tror jag han kommer att bli riktigt bra.