Piteå Hockey vände och vann mot nästjumbon

Piteå Hockey var illa ute mot hockeyettans nästjumbo Vännäs. Men i tredje perioden vändes underläge till seger med 5–3.

Piteå HC vann mot Vännäs.

Ishockey2019-11-24 20:35

Efter en mållös förstaperiod gav Joakim Blomqvist Piteå Hockey ledningen fem minut in i andra. Men hemmalaget kom snabbt tillbaka och vände till 2–1.

Petter Mäkitalo kvitterade tidigt i den tredje innan Vännäs återigen överog ledningen i numerärt underläge.

Med med knapp 13 minuter kvar reste sig PHC. Viktor Nilsson satte kvitteringen till 3–3, Emil Wrenman fixade ledningsmålet till 4–3 och Victor Edström fastställde segersiffrorna 5–3 i tom kasse.

Matchen fick ett länge uppehåll sedan Piteås junior Elias Pirttimaa fått en smäll mot sargen i tredje perioden och lämnade arenan i ambulans.