Det var hemmalaget som började allra bäst i seriefinalen då man vid flera tillfällen utnyttjade vänsterkanten, och då främst genom James Burgin.

Hudiksvall hade ett par farliga kontringslägen men första halvlek slutade mållöst.

Bortalaget skapade egentligen bara en riktigt het målchans i matchen och det när Sebastian Friman fintade bort Andreas Grimstad. Då klev Richard Nordlund fram med en jätteräddning längs med den vänstra stolpen.

Piteå skapade ett par fler heta målchanser främst genom Joel Edström och Gustav Nordh. Den senare fick också i matchens sista spark ett jätteläge mitt i straffområdet.

Men hans skott gick strax över ribban och seriefinalen slutade därmed 0–0.

– Det var en tuff match där de (Hudiksvall) backade hem och verkade vara nöjda med 0–0. Vi krigar och skapar fler chanser och jag får ett jätteläge i sista sekunden, och jag ska göra mål där, säger Gustav Nordh.

Vad säger du om ditt läge?

– "Gurra" (Gustav Rönnbäck Wallin) kommer ned på kanten och spelar snett inåt bakåt vilket han gjort flera gånger den här säsongen. Nu studsar den uppåt och jag sköt över, riktigt surt.

I och med att seriefinalen slutade 0–0 fick Piteå gå mållösa från en hemmamatch i serien för allra första gången den här säsongen.

– Jag tycker att vi ändå ska vara ganska nöjda med prestationen, men sedan finns det alltid bitar som vi kan göra bättre. Vi har några bra chanser där vi ska kunna göra mål och vi ska också komma ihåg att det är ett bra lag vi möter som leder serien, säger Piteås tränare Jeppe Mauritszon.

Piteå tvingades i matchen göra ett byte redan efter 35 minuter då lagkaptenen Pontus Sundqvist fick kliva av med en vridning i knät.

– Jag landade på knät och det bara knakade till. Just nu är det inte svullet men vi får kolla upp hur allvarligt det är, säger lagkaptenen till PT direkt efter matchen.

Sundqvist plats i backlinjen togs av Robert Clark då han flyttade ned från mittfältet.

Jeppe Mauritszon menade att det inte blev någon större påverkan i offensiven över skiftet.

– Sedan finns det en anledning varför Pontus (Sundqvist) är lagkapten då han är bra att driva på laget. Jag upplevde att vi blev lite energilösa och tysta i andra halvlek, säger Jeppe Mauritszon.

I och med poängen mot Hudiksvall ligger Piteå kvar på kvalplatsen till division 1 och i nästa omgång väntar derby på bortaplan mot IFK Luleå.