Luleå Hockey har det kämpigt för tillfället. Under förmiddagen kom uppgifter om att målkungen Petter Emanuelsson och snabbskrinnaren Julius Junttila båda är skadade och blir borta från spel i 8–10 veckor.

LÄS MER: Luleå Hockeys tunga skadesmäll

LÄS MER: Luleå Hockeys sportchef: "Då kommer vi agera"

Nu kommer dock ett glädjebesked.

Daine Todd som dragits med en knäskada under hösten är troligtvis tillbaka i spel i derbyt mot Skellefteå.

Han gjorde sin första fulla träning under måndagen och planen är att han finns med på isen på torsdag.

– Jag siktar på att han är med på torsdag. Det är absolut min tanke, säger tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson om Todd.

Det måste vara skönt att få tillbaka honom.

– Jo. Han är skicklig i spelet och har en förmåga att skapa sig själv tid och laget en bra offensiv. Det känns bra och det är kul att börja känna att man får tillbaka någon i alla fall.

Efter måndagsträningen stannar Daine Todd till hos NSD.

– Det är skönt att vara tillbaka. Det var ett tag sen och det var ett bra steg mot att närma sig spel, säger Daine Todd, som förväntades vara tillbaka först i mellandagarna:

– De trodde 3-4 veckor men det var mer kring hur det kändes. Men jag ska träffa läkaren igen och vi ska lägga upp en plan för matcherna som kommer här nu. Nu var det första riktiga träningen så vi tar det dag för dag.

Sen tillägger Todd:

– Förra veckan åkte jag mer skridskor för varje dag och fick inget bakslag, så det var bra. Vi får se hur det nu känns efter några dagars träning.

Hoppas du komma till spel på torsdag?

– Jag hoppas det. Jag vill tillbaka så snabbt som möjligt men vi får se vad som är smartast. Som jag sa, jag ska prata med läkarna och så får vi ta det därifrån – men jag vill tillbaka så fort som möjligt. Även om vi bara har nån match kvar innan uppehållet så skulle det vara skönt att vara tillbaka och försöka hjälpa laget till vinster.

Hur har det varit att stå vid sidan om?

– Det har varit tufft. Vi har haft otur med skador och inte fått de resultat vi vill ha. Så det har varit frustrerande ibland, men vi har några unga bra spelare som har kommit in och gjort det riktigt bra – och de blir bara bättre och bättre ju mer de får spela.