I går kördes den andra SM-deltävlingen i Arvika och Linus Westman som tävlar i stora klassen Supercar hade goda förhoppningar om en framskjuten placering – men än en gång var oturen framme.

Nu tog han sig till semifinal men i den första kurvan gick plötsligt en drivaxel sönder och så var den dagen förstörd.

– Trehjulsdrift är riktigt svårt. Jag körde ändå runt och hoppades någon skulle bryta men det blev inte så, säger Westman.

Det innebar att han blev första ekipage utanför finalen.

– Lite besviken är jag väl men det var ändå jättestora framsteg i körningen . Det var väl en liten miss av teamet att man inte kollade bakaxeln men det är spelet regler, säger han.

I de tre kvalheaten visade han ändå att han kunde tampas med de bästa. Bland annat körde han jämnt med Robin Larsson, Skene MS, som slutade tvåa i VM-deltävlingen som avgjorde den gångna helgen.

– Jag har varit med från start i alla heat och det känns bra för starten är jätteviktig, säger Westman.

I det tredje kvalheatet var han åter bra ut från start men i den första kurvan krokade han och Robin Larsson ihop och båda bilarna blev stående.

– Det blev för tight i första böjen. Han stötte på mig och min bakvagn gick sönder medan han själv åkte in i räcket, säger han.

Det ledde till att han fick bryta det tredje heatet men de lyckades laga bilen till seminfinalen där han startade i andra ledet. Men då havererade alltså vänster bakaxel. Nästa SM-deltävling körs i Strängnäs den 26 juni.

– Det är är bara att ladda om och jag lovar på grym körning i Strängnäs, säger han.

Hemmaföraren Johan Kristoffersson, Arvika, imponerade stort under hela tävlingsdagen och han vann också finalen.

Det blev inte någon finalkörning för vare sig I klassen Supernationell startade både Dennis Bergström, Piteå MS, och Mikael Sandberg, Kalix MK. Bäst gick det för Sandberg som slutade fyra i semifinalen.