Den andra juni. Meriterade rallycrossprofilen Fredrik Tiger har bestämt sig. Han sätter sig vid datorn och skriver ett känslosamt inlägg på Facebook.

"Då har jag bestämt mig, allt har ett slut och nu är min tid i Rallycrossen över", börjar han inlägget.

Kommentarerna trillar in. Många tycker det är tråkigt.

Artikelbild

13 juni. Norrlandsveckan. Tävlingar i Piteå. Fredrik Tiger är på plats – och många kommer fram och pratar.

– Jag var i Piteå igår och det kom fram småbarn och sa: "Ska du inte köra? Vi hejar ju på dig!". Då blir man inspirerad. Man har nog inte insett att man är en publik- och barnfavorit.

Tiger säger också:

– Rallycrossutskottet, bilsportförbundet och kollegor hit och dit... Det är många som frågat om jag verkligen ska lägga av. "Vi behöver ditt namn inom rallycrossen", har de sagt. Det är väl så, man har väl skapat sig ett namn under många år.

Artikelbild

| Fredrik Tiger.

Barnen, kollegorna och konkurrenternas frågor och värmande ord har gett resultat. Nu säger Fredrik Tiger till NSD att han kommer fortsätta.

– Tanken när jag tog beslutet var att lägga av helt och hållet, men det händer saker längs vägen som fått en att ändra sig, säger Tiger.

En av de sakerna är att han nu hjälper syskonen Jessica och Andreas Bäckman, två jättetalanger i gokart, att fixa rallycrossbilar av hög klass.

– Samarbetet med Bäckmans skapar andra möjligheter för mig att ta mig tillbaka.

Tiger kommer också att köra den tävling i Norrlandsveckan som körs i Kalix.

Och då ska han låna Andreas Bäckmans bil.

– Han ska köra SM:et i Kalix och då väljer jag att köra en tävling innan det. Det är ett litet test och utprovningar och sådär. Vi håller på att plocka ihop bilen nu, så att vi ska komma väl förberedda.

Tiger kommer köra sin sista supercar-tävling på travbanan Solvalla i september. Men det blir alltså inte hans slut som rallycrossförare. Han tänker fortsätta samarbeta med och hjälpa Bäckman-syskonen och han kommer också köra en del supernationell-tävlingar i framtiden.

– Jag kommer lägga ner mycket tid på Andreas och Jessica och deras framtida satsningar, sen får vi se vad det finns för tid över för mig.

– Men tanken är att jag ska bygga en bil för supernationell och ta oss tillbaka till den klassen, som är vettigare ekonomiskt och vettigare platser för tävlingarna.

Tiger säger också:

– På ett eller annat sätt kommer jag att fortsätta, jag har inte bara bestämt mig för hur jag ska fortsätta.