Han trivs med tillvaron i Östersund och Jämtland Basket.

– Jag har det bra här. Det påminner faktiskt lite om Luleå. Och jag bor mitt i stan. Inte så långt från arenan, som renoverades för ett tag sedan, och är skitfin, säger han.

Det gick fort när Torbjörn Gehrke hörde av sig?

– Det gjorde ju det. Men det var aldrig några tvivel. Jag gillade allt han sa när vi pratades vid första gången. Och det känns fortfarande som att jag fattade rätt beslut.

Han ser fram emot träningsmatchen mot BC Luleå.

– Det ska bara bli kul. Det kommer säkert att kännas lite konstigt till en början. I alla fall under värmningen. Och vem vet, jag kanske passar fel någon gång. Men det ska nog gå bra. Det är klart att jag vill göra en bra match. Men det viktigaste är att vi vinner. Och jag tror vi har en bra chans, säger han.

Själv vill han bevisa att han klarar av den roll Torbjörn Gehrke har gett honom.

– Jag kommer få mer speltid här. Så nog ska jag kunna göra mer poäng än vad jag gjorde i Luleå. Jag har inte satt något direkt mål. Men jag vill bevisa för de utländska klubbarna att jag är en spelare som kan leverera i varje match. Och att jag är en spelare som kan hålla i bollen när det behövs och avgöra jämna matcher, säger han.

Peter Öqvist försökte in i det sista övertala Adam Rönnqvist att stanna i BC Luleå.

– Ja, säger han, och berättar att BC Luleås tränare erbjöd honom en större roll i laget, innan han tillägger:

– Men jag hade redan bestämt mig för att flytta då.

Det var just en större roll som fick honom att välja Jämtland Basket.

– Det känns förstås bra att de tror så mycket på mig. Jag har alltid känt att jag har haft Peter Öqvist förtroende. Men jag kommer att få ännu mer utrymme här. Här är det jag som ska leda anfallsspelet. Det ska bli skoj, säger han.

Hur är Torbjörn Gehrke som tränare?

– Han är bra. Han vet vad han vill och jag gillar den basket han vill att vi ska spela. Han är skön också. Han kan verkligen snacka.

Han tror mycket på det lag Torbjörn Gehrke satt ihop.

– Det känns spännande. Vi måste ha ligans snabbaste lag. Till och med de stora killarna är snabba. Och vi ska försöka ta något steg till från förra säsongen, som var klubbens bästa någonsin. Vårt mål är final. Det kommer inte att bli lätt. För det är många lag som ser bra ut. Men det är absolut inte någon omöjlighet, säger han.

Nästa vecka ska Adam Rönnqvist på landslagsläger.

– Det kom lite oväntat. Jag har ju inte fått vara med sedan den där landskampen mot Holland jag fick hoppa in i förra sommaren. Men jag ska göra allt jag kan för att ta en plats bland de tolv som får spela i kvalet. Att spela i landslaget är ju det mest ärofyllda som finns, och sannolikheten att de utländska klubbarna lägger märke till en är större om man är med där, så det hade varit skitroligt, säger han.