Enligt uppgifter till NSD ska det nu vara klart att rallycrossföraren Linus Westman kör en fabriksbil den kommande säsongen. Han går från Supernationell upp till Supercar som är den största klassen.

– Ja, det stämmer, säger han.

Det innebär att publiken kommer att få uppleva nya drabbningar mellan honom och Fredrik Tiger.

Artikelbild

| Tar nästa kliv. Linus Westman byter klass, från Supernationell till Supercar, och får tampas med Fredrik Tiger även till sommaren.

– Ja, som det ser ut nu så är Tiger klar i Supercar sedan ett tag och det är alltid kul att fajtas med honom, säger han.

Vad innebär det att ta klivet upp till Supercar?

– Det är klart att det är spännande. Det är en dröm som går i uppfyllelse det lovar jag. Övergången kommer att bli svår, jag har ju aldrig kört fyrhjulsdrivet förut.

Vilket märke handlar det om?

– Jag får tyvärr inte släppa det än.

Ett krutpaket?

– Ja, det kan jag väl säga att det är. 600 hästkrafter och noll till hundra på två sekunder.

Hur stort är det här för dig?

– Det är det största någonsin. Rallycrossporten växer explosionsartat med rallycross-VM med stjärnförare som Jaques Villeneuve som varit världsmästare i formel 1 och Petter Solberg och Ken Block som de flesta har sett på youtube. Det är VM-cirkusen här med all uppskjut inom rallycrossen som har gjort att jag har fått chansen inom det här.

Vilka mål har du satt?

– Jag har ett litet mål att köra den svenska VM-tävlingen i sommar i Höljes den första helgen i juli och i SM har jag som mål att vara topp tre.

Hur känns det att sätta sig i ett riktigt pulver till bil?

– Jag har inte testat den än så jag kan inte säga hur det är men de säger att det är den fränaste bil man kan köra så det kommer förmodligen att kännas som en hästspark i arslet.

Men än har han bara fått ihop finansiering så det räcker till en halv säsong med Westman ser ända positivt på framtiden.

– De samarbetspartners som jag har nu känns väldigt trygga och bra och de ger mig en jättechans men vi ska jobba vidare för att få ihop en ännu större budget så vi kan köra en full SM-säsong och VM i Höljes, säger Westman.