Sporten har satt betyg på Luleåspelarnas insats mot Malmö.

Målvakter

Joel Lassinantti: 3

Kommentar: Stabil överlag, men borde nog tagit Malmös mål. Fick trots allt 22 skott emot sig och släppte bara en puck förbi sig.

(Niklas Rubin): spelade ej.

Backar

Jesper Sellgren: 3

Erik Gustafsson: 3

Kommentar: Riktigt bra insats defensivt där både Gustafsson och Sellgren är viktiga kuggar. Inte många misstag på någon av dessa.

Joonas Jalvanti: 4

Daniel Sondell: 4

Kommentar: Stabila insatser av bägge, lite pluspoäng till Sondell som var kreativ i powerplayspelet och hade +2 i +/- statistiken och pluspoäng på Jalvanti för assisten på Harjus 3-1 mål.

Oscar Engsund: 3

Pontus Själin: 3

Kommentar: Skötte sig väl överlag, inget att klaga på i Luleå försvaret idag.

Fredrik Styrman: 3

Kommentar: Fick bara 7 minuter på isen, men gjorde en gedigen insats när han spelade.

Forwards

Johan Harju: 4

Jack Connolly: 4

Petter Emanuelsson: 3

Kommentar: Både Harju och Connolly gör stabila insatser idag och glimmar till i ett riktigt hett powerplay. Emanuelsson gör en bra insats och skapar lite lägen framåt, men fick inte till det där sista lilla idag.

Robin Kovács: 3

Emil Larsson: 2

Johan Forsberg: 2

Kommentar: Efter lysande insatser nere i Göteborg så var denna kedja något svalare mot Malmö, man är och hugger lite mot målet då och då, men skapar inte något mer än ett par halvchanser.

Carl Mattsson: 3

Jonas Berglund: 3

Karl Fabricius: 3

Kommentar: En kedja som gör ungefär det som förväntas av dem i matchen mot Malmö. Inga större misstag, men inte heller något jättehot framåt.

Nils Lundkvist: 3

David Lindquist: 3

Noel Gunler: 4

Kommentar: Intressant kedja på förhand med Nils Lundkvist som forward och unge Noel Gunler på kanten. Nils sliter litegrann för att vänja sig vid rollen, men väger upp genom att skapa farligheter framåt. David Lindquist funkade bra som center i den ihopslängda formationen. Enda anledningen till att Gunler inte får en femma är för att han stundtals försvinner ur spelet litegrann när laget inte har puckinnehavet.