Ända sen det stod klart Asplöven åker ur allsvenskan har det varit tyst från Haparandaklubben.

Nu, en månad senare, kan NSD berätta om klubbens framtidsplaner – och visst blir det spel i hockeyettan och en storsatsning direkt.

– Målet är att spela i allsvenskan så fort som möjligt. Vi har fått ett positivt gensvar från sponsorer och egentligen alla intressenter att göra den här satsningen. Vi är grymt revanschsugna efter fjolårssäsongen, där egentligen allt gick fel och där det värsta som kunde hända inträffade, säger sportchefen Per Kenttä och fortsätter:

– Utmaningen nu är att ställa allt till rätta igen. Jag tycker att Norrbotten ska ha ett allsvenskt lag och jag ser ingen annan än Asplöven som ska ta det steget. Sen kommer det bli otroligt tufft att göra den här resan men vi ska göra allt i vår makt för att göra den, säger Kenttä.

Det finns också en plan om Asplöven inte skulle studsa tillbaka direkt.

– Målet är som jag sa, att gå upp så fort som möjligt – men vi har ett tvåårsperspektiv på det hela och målet är att vi är en allsvensk förening när Barents Center står klart. Men jag skulle ljuga om jag sa att vi inte siktar på att ta oss upp i april men skulle inte det ske så finns det en plan B, säger Per Kenttä.

Det blir alltså en ny satsning – men däremot kommer det bli förändringar.

Här är två nyheter.

Den första: Det blir en tydligare norrbottnisk prägel på truppen.

– Merparten av spelarna kommer att komma från regionen och från norra Sverige. De vet hur det är att både bo och spela i Haparanda och i norra ettan. Sen får man spetsa till det med spets utifrån, då kan det vara både från Sverige och utlandet, säger Kenttä.

Hur blir det med samarbetet med Luleå?

– Vi har diskuterat ett fortsatt samarbete och det kommer väl ge sig längre fram hur det kommer att se ut och sånt, men de har sagt att de inte lämnar en vän i nöd. Men vi får se senare hur det kommer bli rent konkret.

Den andra: Per Kenttä kommer inte, men han blir så klart kvar i föreningen, att träna laget kommande säsong.

– Jag har varit tio år som tränare och jag känner att det får räcka. Min kraft behövs på andra positioner, säger sportchefen och fortsätter:

– Jakten på en ny huvudtränare har inletts. Nu får vi sätta oss ner och diskutera och bolla olika namn. Vi är i startskedet i den processen så något mer konkret har jag inte att komma med just nu.