Sågar rivalen: "Umeå har bara kopierat Luleå"

Efter Luleå Baskets derbyförlust mot rivalen A3 Basket så dömde nyförvärvet Santa Baltkojiene ut hela Umeålagets organisation. Detta efter att västerbottningarna rullat ut SM-bucklan innan uppkast. "De har kopierat allt från Luleå Basket som de gjort under många års tid. Nu försöker de efterlikna allt så det var bara korkat om du frågar mig", säger hon.

Santa Baltkojiene

Santa Baltkojiene

Foto: Johan Löf

Basket2019-10-03 20:40

Umeålaget satte tonen på matchen redan innan uppkast då man släckte ned hallen och rullade ut SM-bucklan på planen med hjälp av en radiostyrd bil. Mitt framför ögonen på Luleå Basket som fick en påminnelse om att sviten med fem raka SM-guld tog slut förra säsongen. Bucklan stod sedan placerad bakom en av korgarna under hela matchen. 

Något som inte gick hem hos Luleåspelarna och kanske främst den förre Umeåspelaren Santa Baltkojiene, som dömde ut sitt förra lag. 

– Det imponerade inte på mig. Om de vill hålla på så här  så får de göra det. Men vi får se hur det blir i slutet av säsongen, säger Santa Baltkojiene. 

– Jag vet inte vad jag ska säga om det, det fick mig att skratta.

Varför då?

– För att de har gjort en "copy paste" och kopierat allt från Luleå Basket som de gjort under många års tid. Nu försöker de efterlikna allt de gör och gjort så det var bara korkat om du frågar mig. 

– När jag spelade i Umeå och mötte Luleå för två år sedan så hade Luleå också en liten bil som körde ut och nu har de en här. De har dessutom kopierat filmen och introt innan match. Men vem bryr sig, det får mig bara att skratta åt dem. Du borde vara smartare än så som klubb och försöka göra och bygga något till ditt eget istället för att bara kopiera allt. 

Allis Nyström om att SM-bucklan rullades ut: 

– Det får stå för dem, säger Nyström och fortsätter: 

– Vi har ju haft den (bucklan) hos oss mycket fler gånger än de haft den så det är inget som psykar mig i alla fall.

A3 Basket vann matchen med 76-73. 

– Jag tror faktiskt att det var en bra förlust för oss. De spöade oss och det är aldrig bra att förlora. Men nu när vi fått den här sparken i ändan så kommer vi vara mer fokuserade och få lite av en väckarklocka. Jag är säker på att vi kommer bli mycket bättre efter det här. 

– Jag måste se till att spela smartare än jag gör idag och ordna upp problemen på turnovers. Vi gjorde inget bra jobb i defensiven och det måste vi jobba på. Vi har bara spelat ihop under en månads tid så det är för tidigt att dra några slutsatser men vi måste fixa till de problemen så är jag säker på att vi kommer klara oss bra i framtiden.

Santa Baltkojiene
Santa Baltkojiene
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!