Det var någonting som inte riktigt stämde för Fredrik Tiger under Norrlandsveckans andra deltävling. Visst, han var i toppen av varje lopp fram till A-finalen. Men det där lilla extra saknades hela tiden.

– Jag har haft kräftgång hela jävla dagen. Det har inte velat flyta på. Men jag fick bilen rätt inställd till finalen. Det var skönt, säger Fredrik Tiger.

Bäst när det gäller

Artikelbild

| Kalixföraren Fredrik Tiger gillar att köra på hemmabanan. Kanske var det just det som blev avgörande??

Ja, visst var den rätt inställd. För när det väl vankades A-final i klassen Supernationell lyfte sig Tiger och blev den som fick jubla mest av alla på Kalix Motorstadion. Han kämpade sig förbi klubbkamraten Linus Westman och lyckades till slut vinna deltävlingen på hemmaplan.

– Jag är en jävligt bra finalåkare. Jag kan lyfta mig de där procenten som behövs när jag får jaga. Jag är nog bland de bästa förarna på att jaga. Förr i tiden hade jag inga startsnabba bilar utan fick jaga hela tiden. En riktigt tiger är jag, säger han.

Och det var ingen slump att Fredrik Tigers succé kom just när det gällde som mest. Tidigare under dagens tre omgångar hade han valt att ta det obligatoriska alternativspåret under sista varvet. Men i A-finalen tog han det redan i första. Det visade sig bli ett schackdrag som lyfte honom till segern.

– Jag fick en dålig start och tog alternativet direkt. Så fick jag åka helt fritt dessutom. Jag såg att Micke Sandberg och Tomas Öhman bråkade där framme. Då tänkte jag att nu ska jag jaga allt vad bilen bara orkar. Och det gjorde jag.

Artikelbild

| Fredrik Tiger på väg mot segern i Kalix.?Foto: Patrik Häggqvist

Ett ganska bra val. Eller?

– Det blev ett bra val. Men jag kan säga helt ärligt att jag på sista varvet började fundera om jag tagit alternativet. Så jag tänkte att jag kör i mål och får se sen, säger han och skrattar.

Artikelbild

| Hemmaföraren Fredrik Tiger visade prov på både kyla, rutin och taktik när han körde hem segern i den andra deltävlingen av Norrlandsveckan i Rally som avgjordes på motorstadion i kalix.?Foto: Patrik Häggqvist

Westman blev tvåa

Två blev just Linus Westman från samma klubb, Kalix MK. Och nu inför den sista deltävlingen av Norrlandsveckan, som går i Skellefteå på lördag, har Tiger och Westman delad totalledning.

Artikelbild

– Det var så jävla skönt att får revansch. Linus sa tidigare att nu ska gubbarna få åka och då tänkte jag att nu ska pojken få åka istället, säger Fredrik Tiger om sin 17 år yngre klubbkamrat.