Assi IF som började serien katastrofalt har gått som tåget på slutet. På de nio senaste matcherna har laget bara tappat fem poäng.

Men det kunde ha blivit några fler med tanke på den här matchen.

– Det satt långt inne. Vi kom inte upp i nivå, men det är alltid svårt vinna sista matchen innan semestern, säger vänsterbacken Johanna Andersson.

Assi hade svårt att bemästra medvinden i första halvlek trots övertag i bollinnehav. Bollarna stack iväg till ingenting. Två halvfarliga nickar är det som är värt att notera för hemmalaget. Farligaste chansen hade gästerna genom ett friläge.

– Det kändes som att vi var det bättre laget första kvarten. Sedan tappade vi och kom inte upp i nivå, säger Johanna Andersson.

I början av andra halvlek var Assi rejält illa ute.

Asarum tog kommandot och radade upp en hel del målchanser. Men till hemmalagets lycka träffade de inte målet eller så räddade målvakten Danielle Rice.

Dessutom hade de lite tur med ett domslut när en Asarumspelare hade varit helt ren, men domaren flöjtade för frispark efter att ha avvaktat länge.

Det är ingen tvekan om att Assi förfogar över två av seriens bästa målvakter i Christina Dineson och Danielle Rice.

– Det var vi som gav dem flera lägen. Vi höll i bollen lite för länge och satte varandra i svåra situationer. Det gjorde att vi inte fick till de kombinationer vi vill, säger Johanna Andersson.

Men i slutet mattades Asarum när de inte fick utdelning.

Det fick dock hemmalaget i 84e minuten.

Efter en omställning och distansskott av Fernanda da Silva, som målvakten tippade ut till vänster, hamnade bollen hos högerbreddaren Jaclyn Sawicki. Hon hittade Erin Craig framför mål och 1-0 var ett faktum.

Efter målet gick luften ur gästerna än mer och Assi hade ingen svårighet att hålla undan.

– Jag tycker vi gjort det bra med tanke på omständigheterna. Vi kämpar i alla fall för varandra, säger Johanna Andersson.

I och med de många poängen i slutet nosar Assi snart på toppen om de fortsätter i samma stil under höstomgången.

– Jag tycker vi har ett spännande läge inför höstomgången. Det finns en möjlighet att komma med i toppstriden, inte minst med tanke på att vi möter flera av topplagen i början, säger tränaren Andreas Nilsson.

Dock är han inte nöjd med insatsen mot Asarum.

– Vi kom inte upp i högsta nivå. Men sista kvarten samlade vi energi och det räckte till seger.

Det är också en styrka och att vinna trots att spelet inte stämmer.