Det var i somras som Älvsbyföraren Viktor Johansson bestämde sig för att måla sin rallycrossbil med regnbågsfärgerna.

– Under SM-sprinten i Piteå, under SM-veckan, körde vi rallycrossprint. Jag tänkte att det var tv-sänt och att jag skulle ha en ny dekor på bilen. Jag satte på pridefärger tvärs över taket och på sidorna. Jag har kompisar som är homosexuella och jag tänkte hedra och stötta dem, sa 25-årige Viktor Johansson till NSD då.

Det förde med sig en stor medial uppmärksamhet, bland annat för att en sponsor hoppade av.

– Min teamkollega hörde det. Sponsorn frågade om jag skulle ha de färgerna på bilen och när min teamkollega förklarade att jag tänkte ha det, då ville den inte sponsra mer, sa Johansson.

Till vardags tävlar Johansson med en BMW i supernationella klassen – men till helgens SM-tävling på Solvalla får vi se honom i en ny skepnad: I den tyngre klassen Supercar Lites.

– Jag har inte suttit i en Lites-bil sedan förra årets Solvalla, därför försöker jag tänka mer realistiskt resultatmässigt. Målet är först och främst göra ett bra race och ta sig till final. Förhoppningen är att nå prispallen, säger Viktor Johansson i ett pressmeddelande.

Tillsammans med teamet, JC Raceteknik, kommer han att testa den nya bilen i Strängnäs under torsdagen.

– Vi har redan mätt upp vilket avstånd jag brukar ha mellan stol, ratt och pedaler, så allt kommer sitta som det ska direkt från början.

Ny klass och ny bil alltså – men det är en sak som kommer att vara som det tidigare har varit: Regnbågsfärgerna.

– Självklart kommer regnbågen finnas på Litesbilen. Det är inte helt klart än hur designen kommer se ut, men färgerna kommer finnas över en stor del av bilen i alla fall, säger Johansson.