Sjätte raka förlusten för Kalix

Kalix har gått från att vara ett topplag i norra ettan, till seriens klart formsvagaste. I söndagens drabbning med serieledande Östersund fortsatte norrbottningarnas ökenvandring.

Deppigt i Kalix efter den sjätte raka förlusten i hockeyettan.

Deppigt i Kalix efter den sjätte raka förlusten i hockeyettan.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-12-01 21:03

Efter en stark första halva på säsongen, har den andra blivit närmast mardrömslik. På de sex senaste matcherna har Kalix två inspelade poäng, och femteplatsen som såg given ut håller på att glida laget ur händerna.

Det var nog få som förväntade sig stordåd från ett formsvagt Kalix mot serieledande Östersund på bortaplan. Hemmalaget tog tidigt i matchen ledningen, men gästernas Artyom Rasulov kvitterade i slutet av första perioden.

Ett resultat som stod sig ända till tredje perioden. Då gick serieledarna på knock med tre mål på kort tid och gjorde Kalix formsvacka allt djupare.

– Mönstret, som det har sett ut på sistone, spelar upp sig igen. Vi har samma problem i spelet som vi har haft de senaste en och en halv, två månaderna. Vi spelar bra i merparten av matcherna, men klarar inte av att sätta dit puckarna. Då händer det något mentalt i tredje perioden och där blir vi ängsliga, säger tränare Petter Christoffersson och tillägger.

– Det är inte studsarna som går emot oss. Utan vi har så klara möjligheter att man måste sätta dit dem.

Nu är Kalix i behov av att ta tre poäng på söndag, borta mot Kiruna IF. Annars väntar spel i vårserien efter nyår.

– Vi är övertygade om att det kommer att vända om vi fortsätter jobba nog hårt. Det går inte att vara spelförande och aldrig få utdelning. Vi tror att trenden kommer vända i Kiruna.

Matchfakta

Östersunds IF−Kalix HC 4–1

Målet, Kalix: Artyom Rasulov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!