Skadebekymmer för Luleå Basket

Allis Nyström fanns inte med på planen i segermatchen mot Telge senast och Emma Karamovic klev av i den andra perioden axelskadad. Nyström har problem med en sena under foten och kan missa flera veckor.

Vill det sig illa är Allis Nyström tillbaka först efter jul.

Vill det sig illa är Allis Nyström tillbaka först efter jul.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basket2019-11-25 21:01

Anledningen till att Allis Nyström följde matchen mot Telge från bänken är att hon har problem med en sena under ena foten. Efter en magnetkameraundersökning stod det klart att senan inte är av men att det finns en ordentlig irritation på senan mitt under foten. 

– Vi har inget datum på när Allis kan vara tillbaka. Men vi pratar om just innan eller efter jul. Det vi vet säkert är att hon kommer vara helt redo efter jul, det beror lite på hur mycket hon kan gå på innan jul, så vi pratar om kanske tre veckor, säger Robin Sandberg, tränare i Luleå Basket.

Sandberg fortsätter:

– Hon kommer göra en koll om två veckor med läkarna så får vi se. Hon får lite behandling men det handlar mest om att hon ska vila, säger Sandberg.

Emma Karamovic klev av matchen mot Telge i mitten av den andra perioden efter att ha gjort illa axeln. Den skadan visade sig efter läkarundersökningen inte vara så allvarlig som man först trodde.

– Vi fick svar i dag vilket var ganska positivt. Jag hade förväntat mig kanske tre till fyra veckor på henne men hon kan eventuellt spela på söndag mot Högsbo. Vi får se hur hon känner sig i axeln till helgen.

Luleå Baskets plan med Karamovic är att hon kommer vila under veckan men vara med på träningen på lördag för att spela match på söndag. Därmed är hon inte aktuell för torsdagens match i Eurocup mot Artego Bydgoszcz.  

Sedan tidigare har Santa Baltkojiene lämnat Luleå Basket och lägger man till skadefrånvaro på Allis Nyström och Emma Karamovic så är Luleå Baskets trupp en bit från att vara intakt.

– Vi går från tolv till nio så visst ställer det till det lite. Dessutom kliver vi in i en period där vi har fem matcher på 15 dagar där det är flera bortaresor också, så visst är det lite dålig tajming, säger Sandberg.

Men mot Telge löste ni det bra?

– Det gjorde vi. Vi var lite avslagna i början men spelade vi riktigt bra mot slutet tycker jag, både defensivt och offensivt. Telge är ett bra lag, det är inget snack om den saken, säger Robin Sandberg. 

Härnäst väntar bortamöte mot polska Artego Bydgoszcz i Eurocup på torsdag. Sedan följer man upp med hemmamatch mot Högsbo på söndag 1 december.

Därefter är det nya bortamatch i Eurocup mot ACS Sepsi-SIC torsdag 5 december följt av bortamatch mot Wetterbygden två dagar senare 7 december. 

Emma Karamovic, Luleå Basket.
Emma Karamovic, Luleå Basket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!