Basket

Tredje matchen på tre dagar då Luleå Basket ställdes mot Horizont Minsk under söndagen.

Det märktes att det varit ett hårt matchande i helgen. Både hos svartdressade Luleå och vitklädda Horizont. Tempot var inte riktigt där hos något av lagen men Luleå Basket var bäst och vann med 86–81

I inledande perioden fanns det inte mycket som kallades försvarsspel och laget som tog vara på det bäst var Luleå Basket som fick med sig 29–23 in till andra.

Ett bättre försvarsspel från båda lagen och en några riktigt slarviga sekvenser gjorde att poängskörden för båda lagen blev mindre i andra. Luleå fortsatte dock att dra i väg och hade 52–41 i sin favör i halvtid.

Kanske slappnade man av. Kanske var man trötta men i den tredje bjöd Luleålaget in Horizont varje gång man hade läge att avgöra matchen.

Istället började det vitklädda hemmalaget från Vitryssland äta in avståndet och vann båda de avslutande perioderna. Som närmst var Horizont endast en poäng ifrån men Luleå höll undan.

Mer oroade borde laget vara att nu åka hem med två stycken stukade fötter. Med endast tre minuter kvar av sista perioden gick Precious Hall upp för ett upplägg. Skottet utanför och även landningen kom fel. Hall föll ihop, precis som Anna Barthold under lördagen, och höll sig för foten.

Två av tre vinster är ett bra resultat. Två skador på två vinster är en mycket kostsam betalning.