Inför klubbens tredje år i SHE höjer norrbottenslaget Boden Handboll ännu en gång målsättningen inför säsongen. Efter att första säsongen lyckats hålla sig kvar och under förra våren ta nästa mål med en slutspelsplats är det nu dags att ställa siktet på plats nummer sex i tabellen.

– Det känns väl ganska realistiskt att nå en sjätteplats även om det är tufft, säger tränaren Patrik Liljestrand efter upptaktsträffen.

Att nå målet skulle vara en mycket bra prestation för Boden Handboll som har en något tunn trupp.

– Vi har tretton spelare i truppen och bara en linjespelare i Annica (Ölén), annars är vi nöjda med den truppen vi har.

Är du orolig för den positionen?

Nja, nu har Johanna (Hellgren) och Sara (Nordström) som spelat på den platsen och gjort bra ifrån sig men det inte är några upplärda mittsexor. Det optimala är att ha två spelare på varje position. Alla vet vad det handlar om att spela på linjen trots att det krävs lite lärdom att spela på en ny position. Sen är Annica en bra mittförsvarare också och där har vi det också lite tunt.

Låter som du är lite orolig för skador under säsongen?

Nej, det är inte så att jag är det. Däremot med den målsättning vi har, att bli sexa, så är det mest skador som kan störa den målsättningen. Det måste man ha med sig men det är ingenting jag går och är orolig över. Det kan man inte vara.

För lagkaptenen Annica Öléns del dröjde det länge innan ett klartecken för ännu en säsong kom. En förlängning Patrik Liljestrand är glad över.

– Det var kolossalt viktigt. Inte bara för hon är den enda linjespelaren utan även att hon är en väldigt viktig person att ha i laget. En lagkapten som driver på ordentligt och har en stark anda för Boden.

Det verkar även som det kan bli väldigt mycket speltid för henne med tanke på positionen hon spelar på?

– Ja, det kommer det bli. Sen kommer hon inte gå sextio minuter. Det klarar ingen spelare egentligen. Men vi har två målvakter och elva utespelare. Får vi då en eller två skador så har vi bara nio eller tio kvar och då är det lite jobbigare. Just med tanke på målsättningen vi har så kan det bli tuffare om vi har otur med skador.

Nu är det bara en vecka till premiären men det är inte så att spritter i fingrarna på 52-årige Liljestrand. Åtminstone inte än.

– Nja, som tränare tycker du alltid att försäsongen är för kort och spelarna tycker den är för lång. Vi har en träningsmatch mot Skuru på lördag och det blir en intressant generalrepetition. Men sen blir det på ett helt annat sätt när det är poäng det handlar om på torsdag. Det blir skönt när det kommer igång och roligt veckan efter som kommer med hemmapremiären mot Västerås.

Under upptaktsträffen av damernas elitliga SHE tippades Höör ta hem grundserien och Skuru som tvåa. Först på tredjeplats återfanns regerande mästarna Sävehof. Tippades seriesegrarna Höör hade dessutom sex av tolv SHE-tränares röst om vilka som vinner SM-guld nästa vår. Skuru fick fyra guldröster och Sävehof två.