Sommar, sol och lediga dagar? Glöm det.

När Luleå Hockeys spelare har ledigt planerar tränartrion Stefan "Skuggan" Nilsson, Anders Nilsson och Petter Nilsson det som komma skall i vinter.

Men något som ligger högt upp på agendan är förstås att fylla de hål som fortfarande finns i truppen och där är en ledande center högt upp önskelistan.

Ännu har klubben inte fångat in någon stjärna men Stefan "Skuggan" Nilsson sitter ändå trygg – trots att klockan tickar.

– Det är klart att vi önskat att ha alla spelare klara tidigare men det känns som vi har några namn att jobba på som blir väldigt bra för oss. Men det handlar om att få dit namnteckningen och jag vet att "Osten" Bergström stenhårt för att lyckas med det, säger Nilsson som samtidigt avslöjar att det är den nordamerikanska marknaden som är allra mest intressant just nu för klubben.

– Mycket talar för att den pjäsen blir en transatlant. Det är där det rör på sig mest just nu även om det finns några till. Men vi jobbar förutsättningslöst.

För "Skuggan" Nilsson blir det första säsongen som huvudansvarig för Luleå Hockey och han har redan aviserat ett mer spelande lag kommande säsong.

Men även när det gäller träningsbiten kommer nya avtryck att sättas. Först och främst handlar det om en rejält ökad träningstid.

Så har försäsongen varit.

Så kommer även vintern att bli.

– Det blir skillnad, absolut. Vi kommer träna mer – helt enkelt öka volymen.

Hur mycket?

– Jag har inte räknar ut i procent eller tid men det är betydligt mer.

Hur?

– Vi började lite förra säsongen och kommer förfina det mer. Vi kommer fortsätta köra i korta, intensiva pass på en timme men det blir ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Tidigare tränade vi bara för förmiddagen

Hur ska innehållet se ut?

– På förmiddagen kan det handla om mer teknik, ett lite lugnare pass. På Eftermiddagarna blir det spelmoment eller rena konditionspass. Eftersom vi ökat volymen redan under sommaren känner vi att det ger bra effekt, säger Nilsson.

Kommer ni kunna hålla det här även under hela säsongen?

– Perioder när vi spelar tre matcher i veckan måste man spara energi och tänka på spelarnas belastning. Men de veckor vi spelar torsdag samt söndag kan vi absolut kunna träna dubbla pass under veckan.