Vinterriksskyttet eller SM i vinterfältskytte som det också kallas arrangerades i Pajala under söndagen och det var också Påskrallyts fjärde och sista tävling. Niemiselsskytten Gustav Lövgren avslutade rallyt lika vasst som han inledde det. I tuffast tänkbara konkurrens sköt han maximala 36 träffar och i särskyttet betvingade han landslagsmannen Markus Åhlin.

– Jag har ju varit tvåa efter Olle (Gabrielsson) i två tävlingar men i dag fick jag äntligen kliva högst upp. Det är riktigt skönt att få avsluta på det här sättet och extra roligt att få lyckas i just den här tävlingen, säger Lövgren.

Hårda vinter och tuffa mål gjorde banan i Pajala utslagsgivande. För att kora en vinnare fick Lövgren och Åhlin mötas i ett särskytte där man inledde med att skjuta liggande mot en 1/3-del på cirka 500 meter varefter man fortsatte med att skjuta knästående mot en L2 på cirka 400 meter.

– Jag fick skyttet att stämma bra i både ligg och knä, säger Lövgren som inledde med att sätta alla tolv skott i figurerna.

Men det lyckades också hans konkurrent med så det gick till en andra särskytteomgång och nu kortades tiden från 45 till 35 sekunder.

– Det är tuffa villkor och det gäller att få första skottet att smälla snabbt för att inte komma i tidsnöd på slutet och det lyckades jag med, säger Lövgren som sköt två sexor också i den andra omgången.

31-åringen från Fällträsk utanför Niemisel var mycket nöjd efter segern. Det här var andra gången i karriären som han vann SM i vinterfältskytte och han gjorde det också på ett mästerligt sätt.

– Första gången jag vann var i Ramselefors år 2011. Men då var det aldrig något särskytte och att vinna efter en sån här tuff duell är något alldeles extra, säger han.

Niemiselsskytten har bara tappat två träffar under hela helgen och det gjorde honom till bäste skytt totalt i hela Påskrallyt.

– Det är riktigt härligt. Det är ju de bästa man möter så vinner man här så vet man att man har gjort det bra, säger han.

I dag vann dessutom Niemisel föreningslagtävlingen där även lagkamraten Tommy Åkerström ingick.

I den tävlingen om Bälgviken tvåa och Kalix trea.

– Det är nog tredje gången som Niemisel vinner föreningslagstävlingen. Det är ju helt otroligt att en så liten förening kan få vinna tre gånger, det är fantastiskt kul, säger Lövgren.