I helgen satte Luleå Hockey/Munksunds SK:s damer Norrbotten på kartan när laget spelade hem SM-guldet inför hemmapubliken i Coop Arena. Samtidigt var flera skyttar från Gällivare nere i Kinna för att göra upp om SM-medaljerna i luftgevärsskytte.

Där visade Gällivares kvinnliga skyttejuniorer att man kan vara med och fajtas med de bästa i landet.

Emma Fjällström och Linnea Ylipää sköt hem ett JSM-silver i lagtävlingen till föreningen och Emma Fjällström satte då ett prydligt personligt rekord när hon skrapade ihop 411,8 poäng vilket var tävlingens tredje resultat. Hennes gamla personbästa löd på 410,1 poäng.

Artikelbild

| BRA MÄSTERSKAP. Luftgevärsskyttarna Emma Fjällström (bilden) och Linnea Ylipää sköt hem JSM-silver i lag vid helgens SM-tävlingar i Kinna.

– Vi är jättestola över vad tjejerna har presterat, säger lagledaren och tränaren Bert-Ove Fjällström.

Linnea Ylipää sköt 400,2 poäng, ett resultat som bra men samtidigt en bit ifrån hennes personbästa.

– Hon genomförde ändå tävlingen på ett mycket bra sätt så det här lovar gott inför framtiden, tränaren Bert-Ove Fjällström.

De hade 5,1 poäng upp till Gullabo SF som vann guldet men Gällivaretjejerna hade samtidigt 3,1 poäng ned till bronslaget så man tog JSM-silvret med god marginal.

– Jag tycker att de har gjort det jättebra, säger Bert-Ove Fjällström.

I den individuella JSM-finalen startar allt på noll igen och där var Emma Fjällström nära att skrälla men det blev till sist en fin fjärdeplats.

– Det är ju jättebra. Samtidigt var hon jättebesviken. Fyra är ju platsen som ingen vill ha men hon gjorde det jättebra, säger Bert-Ove Fjällström.

19-åriga Emma Fjällström var sedan bara 0,7 poäng från att gå till damseniorernas SM-final. Under tisdagskvällen kommer JSM-silvret att firas med tårta i skyttehallen i Malmberget.

– Det här är verkligen värt att firas. Alla SM-medaljer som föreningen tar är värda att firas, säger Bert-Ove Fjällström.