Det blev en mycket bitter förlust för Luleå Hockey i andra mötet på tre dagar mot Frölunda.

Luleå visade moral och kvitterade tre gånger om när Frölunda tagit ledningen i matchen. Men med blott tre ynka sekunder kvar tills förlängningen var ett faktum pangade Mats Rosseli Olsen in matchavgörande 4–3 till indianerna från västkusten.

– En tuff förlust. Jag tycker vi var värda lite mer faktiskt, säger assisterande tränaren Henrik Stridh efter matchen.

Artikelbild

Första perioden var helt och hållet Frölundas och med bara 23 sekunder kvar till periodpausen tog också hemmalaget ledningen. Nya backen Adam Almquist blev målskytt i power play.

Luleå växte in mer i matchen efter den första pausen och kunde kvittera till 1–1 i slutet av den andra perioden. Nye backen Ryan Johnston gjorde sitt första mål för säsongen i spel fem mot fyra. Emil Larsson stod för en oerhört läcker passning när han serverade sin kanadensiske lagkamrat.

Tredje perioden blev en målrik historia där Frölunda tog ledningen tre gånger om och Luleå kvitterade två gånger.

Fast när Mats Rosseli Olsen stänkte in segermålet med bara tre sekunder kvar av matchen fanns så klart inte tillräckligt med tid för Luleå att hinna replikera.

– Det är riktigt bittert. Vi gör en krigarinsats fast vi tvingas till några sena förändringar i truppen på grund av sjukdom. Vi hade även en kille som spelade trots att han fick en migränattack innan matchen, säger Karl Fabricius som var delaktig i bägge Luleås kvitteringar i slutperioden.

Vem var det då?

– Det behöver vi inte gå in på, men det var inte jag. Så mycket kan jag säga.

Ex-frölundaiten Fabricius med tre säsonger i Göteborg på meritlistan visade att han fortfarande kan producera i Scandinavium. Han satte 2—2 från nära håll efter en retur på Einar Emanuelssons skott.

Dessutom spelade han fram kedjekamraten Johan Forsberg som tryckte in 3—3 precis framför kassen.

– Vi sätter oss i en position där vi har läge att ta poäng här nere. Det är starkt gjort av oss. Sen är det otroligt surt att förlora. När det är tre sekunder kvar ska inte det läget få uppstå. Det känns för jäkligt just nu.

– Jag tycker ändå att vi håller oss på en bra nivå. Vi spelar bra försvarsspel och sätter oss i ett läge där vi till och med kan vinna matchen. Det finns mycket bra grejer ändå att ta med sig från idag.

Är ni ett bättre lag i år?

– Jag tycker det, utan tvekan, säger Karl Fabricius.