Per Nyström Jensen som är ansvarig i IFK Luleås sportråd har varit tydlig med att man vill ha tillbaka Patrik Pettersen.

– Vi skulle behöva få in en poänggörare till. Och han är ju en poängmaskin, som dessutom är i en bra ålder. Så det hade varit en drömvärvning, sa han i går – och tillade:

– Ger han klartecken så löser vi det. Vi har sponsorer som är beredda att skjuta till mer pengar, om det skulle behövas. Speciellt när det handlar om ett sådant namn.

Huvudpersonen själv är smickrad.

– Det är klart att det känns kul att de vill ha mig. Samtidigt vill jag ju helst fortsätta på en lite högre nivå. Men vi får se hur det blir, säger Patrik Pettersen.

Du utesluter inte det?

– Nej då, säger han och fortsätter:

– Jag vill helst vänta ett tag. Övergångsfönstret öppnar ju inte förrän den 15 juli. Men hittar jag inget annat, och får ett nog bra erbjudande av dem, så kommer jag överväga det. Såvida kontraktet inte är för långt. Tjejen har ju tre år kvar på sin utbildning i Stockholm.

Under tiden han väntar fortsätter han att träna med sitt gamla lag.

– Jag tycker det har gått rätt bra. Jag kände av min gamla skada för ett tag sedan. Men jag har inte känt av det under de här träningarna, säger Patrik Pettersen.

Läs mer:IFK Luleå: "Ger han klartecken så löser vi det"