Storförlust efter ras: "Riktigt dåligt"

Efter tre matcher utan förlust så ställdes Boden Handboll mot topplaget Skuru på bortaplan. Efter en svag andra halvlek skrevs förlusten till 24–37

Boden Handboll tappade kontakten i andra halvleken när laget åkte på storförlust mot Skuru.

Handboll2019-11-12 21:06

Boden Handboll har efter en tuff öppning på säsongen fått ordning på spelet. Under de tre senaste matcherna så har laget två oavgjorda och en seger.

Mot Skuru så visade laget också under den första halvleken att man inte hade för avsikt att ge tabelltrean någon enkel seger. I halvtid så var hemmaledningen endast 16–14, men i den andra halvleken föll man ihop.

– Vi gör det bra i första halvleken, säger Andrea Johansson.

I den andra halvleken så var det Skuru som började bäst, men Boden Handboll hängde bra med trots det.

– Första tio minuterna ser ut som den första halvleken och jag tycker att vi är bra med i matchen, säger Johansson.

Sara Nordström satte 21–23-målet, men sedan var det roliga över. Boden Handboll hade sex misslyckade anfall i rad vilket man givetvis inte hade råd med tanke på att Skuru i stort sett utnyttjade samtliga sina anfall i det vändande spelet.

– Det har vi givetvis inte råd med mot lag som Skuru. Det var riktigt dåligt.

En bidragande anledning till förlusten var antalet tekniska fel där Boden hade 19 samtidigt som hemmalaget bara hade 10.

Nu väntar en matchfri månad innan det drar igång igen.

– Nu flyger vi åt alla olika håll från Stockholm. Vi har ledigt från handbollen fram till slutet av november och sedan kör viu stenhård träning för att vara ännu bättre när det drar igång två veckor in i december.

Matchfakta

Skuru–Boden Handboll 37–24

Målen, Boden: Kristiane Stormoen 5, Johanna Hellgren 5, Andrea Johansson 4, Emmy Nordmark 3, Sara Nordström 3, Sara Boye Sörensen 3, Moa Nilsson 1.