Tabellfemman Telge Basket hade ingenting att säga till om trots att Luleå Basket saknade både långtidsskadade Allis Nyström och fotskadade Anna Barthold.

Anförda av Chioma Nnamaka och Chastity Reed plockade Luleå hem en 72–54-seger inför 1 924 åskådare i Luleå energi arena.

Duon stod för 46 av laget 72 poäng. Men Nnamaka, som stod för 21 poäng, valde att hylla lagets insats före sin egen insats.

– Vi har många som kan göra poäng, säger hon till Sporten.

– Jag tycker att vi spelar bra, det är min analys av matchen.

Lagets 72 poäng fördelades på startfemman med Nnamaka, Reed, Precious Hall, Mariá Felixová och Michaela Houser. De två sista poängen bokfördes på fotskadade Anna Barthold som var uppskriven i laguppställning, men som aldrig spelade i matchen. Tvåpoängaren var ett självmål av Telge (!).

Men trots att startfemman låg bakom det mesta valde Nnamaka att prata om laget Luleå Basket.

– Vi har ett bra lag, säger hon.

– Klart vi saknar båda (Barthold och Nyström) jättemycket. De tillför jättemycket till det här laget. Men det ger också alla andra en chans att komma in i det.

Elin Lomgren lirade en dryg kvart. Felicia Camara-Ponturo spelade strax över 14 minuter och Fanny Mosesson fick strax över sju minuter.

– De gör ett jättebra jobb, säger Chioma Nnamaka.

I och med segern är Luleå fortsatt obesegrat. I tabellen ligger laget tvåa bakom Alvik Basket som har spelat två matcher mer och som har nio raka segrar.

– Skönt med en vinst så här innan jul, säger Chioma Nnamaka.