Den här helgen gästas Kalix av landets bästa rallycrossförare. Sebastian Eriksson och Kevin Eriksson är två unga förare som höjer sig över mängden. Båda kör för teamet Olsbergs MSE och just nu leder Kevin Eriksson RallyX Supercar. Men två poäng efter honom kommer stallkompisen Sebastian Eriksson. I det senaste loppet som kördes i Strängnäs ledde Sebastian Eriksson med två poäng men Kevin Eriksson lyckades ta full pott där och nu är det sistnämnde som leder med två poäng.

– Men det kan vända fort, säger Kevin Eriksson.

När man kör i samma team kan man då, som i Formel 1, få direktiv att man inte ska köra för hårt mot stallkompisen?

Artikelbild

| HYLLAR KALIX. Sebastian Eriksson är en av rallycrossens största talanger. Han hyllar banan på Kalix motorstadion.

– Näe, så skulle jag inte vilja säga att det är. Det är mer att vi hjälper varandra att köra så snabbt som möjligt. Sedan är det snabbast i finalen som gäller, det är inte konstigare än så.

I fjol körde inte Supercar på Kalix motorstadion och det här är första gången som de två rallycrossessen gästar Kalix. Och Sebastian Eriksson var lyrisk efter att ha kört den första tidsträningen och han öste beröm över banan ute på Kalix motorstadion.

– Jag tror det kan vara bästa banan i Sverige att köra. Den är snabb, teknisk och sen har den också grus och några tighta asfaltpartier så jag gillar den verkligen, säger han.

Något SM-guld lär det ändå inte bli för Sebastian Eriksson eftersom han missar finalen som körs på Solvalla.

Artikelbild

| JÄMNT I TOPPEN. Sebastian Eriksson och teamkompisen Kevin Eriksson toppar RallyX Supercar.

– Jag kör amerikanska mästerskapen också och den tävlingen kolliderar med tävlingen på Solvalla och då går Amerika före. Men jag vill väldigt gärna ligga etta när jag åker över.