Det var efter det första loppet på Gelleråsen – som Philip Morin blev tvåa i – han och stallkamraterna Robert Dahlgren och Daniel Haglöf fick veta att de hade blivit diskvalificerade.

Anledningen till att de blev diskvalificerade var att avgassystemen i deras bilar överskred ljudgränsen.

Diskvalificeringen överklagades direkt av deras stall.

Men så här nästan tre veckor senare har Philip Morin och PWR racing ännu inte fått något besked av Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd.

Han medger att det är frustrerande att vänta.

– Man blir ju lite less. Men det är inget jag kan påverka. Det är bara att hoppas att det inte drar ut alltför mycket på tiden, utan att de fattar ett beslut innan den sista deltävlingen. Så att alla vet förutsättningarna, säger Philip Morin.

Tror du att ni kommer få tillbaka poängen ni fråntogs?

– Jag är inte någon expert när det gäller sådana här saker. Men vi tycker inte att vi har gjort något fel. Det vi diskvalificerades för har ju inte heller haft någon prestationsförhöjande effekt. Men det är bara att vänta och se hur det blir.

Philip Morin tappade i och med diskvalificeringen på Gelleråsen 18 poäng, tre placeringar i STCC, och två placeringar i JTCC.

Men han försöker att inte tänka så mycket på det.

– Man blir bara frustrerad av att älta det där. Och jag vill inte att det ska ta någon energi. Jag fokuserar på det jag kan påverka i stället. Jag vet att jag kommer behöva ta många poäng i de avslutande tävlingarna. Men jag ska göra det så bra jag bara kan. Så får vi se sedan hur långt det räcker, säger han.

Han är optimistisk inför helgens tävling.

– Det är en speciell bana. Men det har gått bra för mig när jag kört där tidigare. För den är snabb, och det finns många omkörningsmöjligheter. Det är bara att hoppas att jag slipper strul, säger Philip Morin.

Hur ser du på era chanser i mästerskapet?

– Det är klart att det hade försvårat saker om vi inte fått tillbaka de där poängen. Men vi är med i toppen oavsett vad. Det är dessutom massor av poäng kvar att köra om. Så det är absolut inte kört.