De senaste två säsongerna har rallycrossföraren Linus Westman tävlat mot de allra bästa i landet. I premiären av RallyX i Skövde körde han den supercar som Eklund Motorsport har byggt och tanken var att han skulle ställa upp i Kalix när den tyngsta klassen äntligen kör i Norrbotten.

Men så blir det inte.

En mystisk hjärtsjukdom har ställt allting på kant.

Artikelbild

| Mystisk sjukdom. Rallycrossföraren Linus Westman tvingas lägga karriären på is på grund av en hjärtsjukdom.

– Jag vill egentligen inte göra någon stor sak av det här. Nu väntar jag på att läkarna i Sunderbyn ska göra noggranna undersökningar, säger han.

Allt började för cirka två veckor sedan med att han svimmade av på arbetet i Vitåforsgruvan i Malmberget. Westman var medvetslös i 15-20 minuter och transporterades omgående till sjukhuset i Gällivare.

– Det behöver inte vara något stort fel men jag stämmer att jag svimmade av och låg däckad. De kollade där i Gällivare och tyckte att hjärtat inte slog fullt ut, säger han.

Han är sjukskriven och har också fått tävlingsförbud tills vidare och nu på onsdag kommer han att träffa hjärtspecialister på Sunderbyns sjukhus.

Artikelbild

– De ska ta en massa prover så under de kommande fyra veckorna pågår utredningen och under den tiden får jag inte köra bil över huvud taget, säger han.

Han är också riktigt besviken över att inte kunna köra och visa upp sig på hemmaplan.

Artikelbild

– Det känns givetvis jättetråkigt att inte kunna vara med i Kalix. Det är ju något som jag verkligen hade sett fram emot, säger han.

Har de någon teori varför det hände?

Artikelbild

| Mystisk sjukdom. Rallycrossföraren Linus Westman tvingas lägga karriären på is på grund av en mystisk hjärtsjukdom.

– Nej, de har ju inte det. Men jag har väl inte fått all information men nu väntar alltså mer tester i Sunderbyn och vi får väl hoppas på att de kan komma underfund med vad det är där.