Snart nog skulle det visa sig att takterna satt i. Inte minst för Thomas Rådström som ställde upp i både kortnabben och snabbaste långnabbsklassen – och närmast sopade rent på banan genom att vinna tre av fyra tävlingar. Dock med gott motstånd.

– Det var första gången jag tävlade på is, så det var lite vingligt till en början. Men man vill ju inte skämma ut sig, kommenterade Thomas Rådström som har allt ifrån ett SM-guld i Svenska rallyt till en tredje plats från VM i Kenya 2002 i rallybagaget.

I Morjärv fick stjärnföraren emellertid se sig diskad i första tävlingen i långnabben efter att ha missat en gul flagg i snöröken och kört om. Men det spelade ingen större roll. För någon ny elitsatsning är inte på gång.

Artikelbild

| RULLAR IGEN. Håkan Johanssons gamla vinnar-PV. I helgen blev det dock en del krångel.

– Jag är här idag för att visa upp bilen som är tänkt för ungdomar i instegsklasser. Och så klart för att ha trevligt, berättade Thomas Rådström.

För comebackande Håkan Johansson, Umeå AK, är ribban ställt högre: på att försöka ta ännu en SM-medalj. Dess värre fick han tämligen omgående problem med sin gamla vinnar-PV som han köpt tillbaka och hottat upp.

– I första tävlingen gick motorn varm. I andra såg jag plötsligt däcket komma rullande. Då hade styrspindeln gått sönder, berättade Johansson som i och med detta saknades i långnabben på söndagen.

Där slog istället Kalixföraren Andreas Sandberg till med dubbla segrar, medan klubbkompisen Niklas Sandström och Niklas Lundström från Umeå turades om att ta högsta SM-poängen på lördagen.

Artikelbild

| DRAGPLÅSTER. Thomas Rådström och Håkan Johansson lockade publik.

I kortnabben tog Tommy Carlström ledningen i SM-ligan efter att ha inlett med full poängpott på lördagen, (ettan Thomas Rådström och tvåan finske Kimmo Antilla deltog utom SM-tävlan), fortsatt med en femteplats och kommit etta och tvåa under söndagen.

Enda molnet på racinghimmelen var all snörök – och en hel del ihopstötningar. Den allvarligaste skedde under lördagens sista tävling då en Åseleförare körde in i bakändan på framförvarande bil och måste transporteras med ambulans till sjukhus efter ryggsmärtor. Enligt tävlingsledaren Leif Rönnlund var läget dock okey på söndagen:

Artikelbild

| ÄN KAN DE. Tidigare VM-stjärnan i rally Thomas Rådström jagades av tiofaldige svenske mästaren på is – Håkan Johansson.

– Han ligger kvar i Sunderbyn för observation, men har fått veta att han inte kommer att få några bestående men.

I övrigt var arrangörerna i Morjärvs MS strålande nöjda över tävlingarna och publiktillströmningen: nästan 700 betalande bara på lördagen.