Kalixföraren Fredrik Tiger som från och med i år tävlar i klassen Supercar har missat de två första deltävlingarna i SM. Mekaniska problem har satt käppar i hjulet för Tiger. Men när årets tredje deltävling körs i Strängnäs finns han med i startfältet.

– Vi har kämpat som djur för att ta oss till den här tävlingen. Det har strulat och racklat något kopiöst, säger Fredrik Tiger.

Eftersom det är hans debutsäsong i Supercar är det även första gången Tiger kör fyrhjulsdrivet. Det gör att han är osäker på var han står inför torsdagens tävling.

Artikelbild

– Det var läckert och kändes väl helt okej, säger Fredrik Tiger om sitt intryck när han testade bilen tidigare i veckan.

– Fort vet jag inte om det gick, men det var roligt i alla fall.

Team Tiger har även haft elektronikproblem inför tävlingen och har därför inte kunnat testa några starter. Det handlar om ett justeringsfel, som också inneburit att teamet inte hunnit jobba med motorsystemet respons.

Responssystemet gör att motorn svarar snabbare. Teamet hade dagen före Strängnästävlingen fortfarande inte bestämt om de skulle prova att använda systemet eller inte.

Helt klart är i alla fall att Fredrik Tiger, med allt strul som varit under säsongen, ställer sig på startlinjen helt utan resultatmål.

– Jag kan inte trolla, bara göra mitt bästa.

Han säger att han har kört sin bil i totalt ett femtontal varv, jämfört med konkurrenterna som har flera hundra varv och några tävlingar i ryggen. Loppen i Strängnäs ser Tiger som värdefull träning. Senare under säsongen hoppas han att resultaten ska börja visa sig.

– Jag väntar mig att det ska komma. Vi har haft bra svung på allt. Vi får se hur långt det räcker.

Fredrik Tiger har under året känt starkt stöd från sina supportrar. Det har hjälpt honom att fokusera på att komma tillbaka till tävlingsbanorna.

– Det är först och främst supportrarna man inte vill svika. Det är då man har borrat ned huvudet och fortsatt.