I helgen kördes den andra SM-deltävlingen i rallycross och Kalixföraren Mikael Sandberg hade högt ställda förväntningar på sig själv efter att ha vunnit säsongens första SM-tävling.

Älvsbyns Thomas Öhman blev trea medan Sandberg fick nöja sig med en fjärde plats.

– Jag hade lite problem att hitta farten från morgonen men jag försökte istället hitta farten i bilen under dagen så att man inte gjorde bort sig, säger Sandberg.

I premiären i Tomelilla för två veckor sedan fick han punktering vid två tillfällen men lyckades ändå ta sig till final – där han visade var skåpet skulle stå. Nu blev det på nytt final och där startade han från spår fyra.

– Det är viktigt att ta starten men med det spåret är man fjärde bil från insidan så jag försökte passa mig för att inte krocka, säger han.

Han tävlar i klassen Supercar 2WD och i den andra kurvan stötte han ihop med en konkurrent och fick en mindre skada på framvagnen.

– Det gjorde att bilen blev svår att kontrollera vid inbromsningar och i kurvorna. Den ville på att understyra litegrann, säger han.

Han slutade som sagt till sist fyra.

– Säger jag att jag är nöjd och superglad så skulle jag ljuga. Men jag är ändå glad över finalplatsen och att vi hittade farten under dagen.

Nästa SM-tävling arrangeras i Piteå om två veckor och då kommer bland annat Linus Westman att göra comeback och Westman kommer även han att köra i klassen Supercar 2WD.

– Det blir roligt. Han är ju en duktig chaufför och det är bra för klassen och sporten att det kommer in fler duktiga förare, säger Sandberg.

Kan det bli en ny kamp likt den vi såg mellan Fredrik Tiger och Linus Westman?

– Jag tror att vi är fler än då i år. Det blir en kamp mellan en hel del fler än jag och han.