Assi har haft en grym utdelning under inledningen av säsongen. Eller vad sägs om 23 mål i de fem första matcherna?

Nu har offensiven blivit ännu vassare. Mot Burträsk var notoriska målskytten Caroline Karlsson, som är hemma i Kalix över sommaren och som återvänder till studierna i USA 10 augusti, tillbaka i laget.

Och visst levererade hon i återkomsten. I andra halvlek placerade hon in gästernas tredje mål.

– Jag fick ett inspel av Ida (Rönnqvist) från kanten och sen var det bara säkert mot bortre stolpen. Så det var inte så mycket med det, säger Caroline Karlsson innan hon tillägger:

– Det var faktiskt jäkligt skönt att få göra mål i premiären. Annars hade man blivit fruktansvärt frustrerad.

Hade du fler lägen?

– Jo, vi hade ganska många lägen som vi bommade. Så jag fick skjuta in mig i dag i alla fall. Nu får man träna lite mer skott i veckan...

Matchen då? Tja, Assi bättrade på sitt målsnitt. Nu har man noterats för 27 fullträffar efter sex omgångar.

Mot Burträsk lossnade det i andra halvlek.

– Vi var det spelförande laget, egentligen i båda halvlekarna. Men i andra får vi till målskyttet också. Så totalt sett är det en klart rättvis seger. Vi bränner kanske lite för mycket, om man nu ska vara kritisk till något, säger tränaren Jouko Liakka innan han kommer in på Caroline Karlssons comeback:

– Hon jobbade bra, mötte bra och hon gick i djupled och hade kunnat göra fler mål också.

Hur viktig är det för er att ha fått in henne?

– Det är klart, vi blir ännu starkare framåt... Eller, vi är ju stark sen tidigare. Men vi blir ännu starkare. Vi får lite fler alternativ. Alla som kan historien vet att hon är bra på att göra mål.