Det har hänt en hel del i Örebro som gått tungt i SHL. På tisdagen sparkades huvudtränaren Niklas Sundblad och assisterande Petri Liimatainen. I stället har alltså den assisterande tränaren Niklas Eriksson tagit över huvudansvaret. Vid sin sida har Eriksson fått klubbikonen Henrik Löwdahl som flyttats upp från J18 och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson.

Succé direkt

Och den nya tränartrion som gjorde premiär i båset såg direkt till att det blev fullständig succé när Örebro krossade Frölunda och tog första trepoängaren sedan vinsten hemma mot HV71 den 1 november.

Men Örebros nye huvudtränare vill inte höra talas om någon Niklas Eriksson-effekt.

Det här har inte med mig att göra som person. Utan det har att göra med vårt tränarteam i sådana fall. Jag är supernöjd med hur Henrik och Jörgen har tagit sig an den här uppgiften. Otroligt trygga person vilket har medfört att också laget känner sig tryggt. Deras ledarskap har inneburit mycket både för laget och för mig, säger Eriksson.

Efter en kvart gjorde centern Rodrigo Abols första målet när skottet letade sig in mellan benen på gästernas målvakt Johan Gustafsson.

I andra perioden exploderade Örebro.

Full fart framåt

Ganska omgående ökade Marcus Weinstock på hemmaledningen när han tryckte in 2–0 i öppen bur efter att Frölunda drällt med pucken i egen zon. Extra skönt för Weinstock som varit avstängd i fem matcher efter en ful tackling på Rögles Ted Brithén. Men strax därefter reducerade Frölundaforwarden Pathrik Westerholm distinkt i powerplay. Efter knappt halva matchen ökade Nick Ebert på Örebros ledning när han satte in 3–1 i spel fem mot fyra. Och direkt därefter tryckte Jere Sallinen in 4–1.

Innan andra periodpausen ordande också Tom Wandell femettan – ett riktigt drömmål då han med en lång backhanddragning gick runt Frölundakeepern och lade in pucken i målet.

Knappt fem minuter in i tredje perioden satte tvåmålsskytten Marcus Weinstock 6–1 förbi olycklige Johan Gustafsson i Frölundas bur. 7–1 ordande till sist poängkungen Aaron Palushaj och amerikanen gjorde därmed sin tredje poäng i matchen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var mäkta irriterad och besviken efter matchen.

Jag är fruktansvärt besviken över mitt lags prestation idag. Det är inte bara hur vi spelar, utan det är allt från vår attityd att ta jobbet för varandra till att spela en och en och inte spelar i vårt system.
Jag är väldigt ledsen eftersom Frölunda är en fin klubb som har oerhört fina fans som följer oss och förtjänar något bättre. Så här får det inte se ut, det är fullständigt oacceptabelt, det är något vi ska prata om redan i kväll.