Shauna Peares besked förvånade honom.

– Hon hade en klausul i sitt kontrakt, som gjorde det möjligt för henne att bryta det. Men vi hade ett möte med henne när hon för två eller tre veckor sedan fick ett anbud från en annan klubb. Och då sa hon att hon ville stanna. Men i fredags fick jag veta att hon hade ångrat sig, säger Andreas Nilsson.

Sedan tillägger han:

– Det känns riktigt tråkigt att Shauna lämnar oss. Hon var kanske inte så bra i början, men hon höjde sig verkligen efter vår tunga start. Så det är ett kännbart tapp för oss.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Jag blev väldigt besviken. Man gör bara inte så. Då tänker man bara på sig själv, säger han.

Förklaringen han har fått är att hon inte trivts med arbetet hon haft vid sidan av fotbollen.

Trots att Shauna Peare redan hade bestämt sig för att lämna klubben lät Andreas Nilsson henne spela i söndagens match mot Ljusdal.

– Jag ville egentligen inte spela henne, säger han och fortsätter:

– Men jag tyckte inte att jag hade något annat alternativ. Ingen annan hade ju hunnit träna in sig på hennes position. Och det kändes inte schyst att bara kasta in någon. Så jag var tvungen att bortse från mina principer. Men hon gjorde en bra insats. Det måste jag ge henne.

Vem kommer att ta hennes plats i nästa match?

– Jag har en plan. Det finns ett alternativ som jag känner mig trygg med. Men vad det är får ni ser när vi släpper startelvan.

Han gör däremot ingen hemlighet av att han tycker truppen behöver förstärkas.

Sportchefen Joakim Abrahamsson håller också på att undersöka vilka alternativ som finns på marknaden.

– Förhoppningen är att två av våra skadade spelare ska kunna spela efter uppehållet, men som det är nu har vi bara tretton hela utespelare. Varav tre är backar. Och det är förstås i minsta laget. Även om vi har några mittfältare som kan kliva ned vid behov så behöver vi en eller två försvarare till, säger Andreas Nilsson.

Han tillägger sedan:

– Det är ju inte säkert att Frida (Jacobsson) kommer vara redo efter uppehållet. Hon har varit borta ganska länge, och det kan ta ett tag att komma tillbaka när man varit knäskadad. Det finns också en risk för bakslag.

Vi har sökt Shauna Peare för en kommentar.