I omgång två av division I föll Assi IF:s damer med 1–3 på bortaplan mot Sundsvalls DFF.

Efter det fick tränaren Jouko Liakka nog. Där och då bestämde han sig för följande: Nu måste laget specialfokusera på avslut.

– Efter Sundsvalls-matchen har vi tränat mycket avslut. Där brände vi lite mycket. Det har även varit en del passningsspel. Men framför allt avslut och det har vi fått betalt för, säger tränaren Jouko Liakka.

Ja, visst har Assi fått betalt. Minst sagt.

Först mötte Kalixlaget Spöland Vännäs på bortaplan. Då lyckades man vinna med övertygande 5–0. Och nu allra senast, under söndagen, besegrades Själevad med siffrorna 5–0. Det ger ett övertygande facit på 11-0 under de senaste två matcherna.

– De har ett skott på mål i 89:e minuten typ. Vi behöver inte försvara oss så mycket när vi mest anfaller. Men anfall är bästa försvar, är det inte så man säger? (skratt), säger Liakka.

Brasilianskan Fernanda Da Silva stod för tre av Assis mål. De två övriga kom från Josefin Hansson och Erin Craig. Men Jouko Liakka tillskriver inte bara den nyfunna målformen till de senaste veckornas avslutsträning. Nej, han menar att Assi har ett väldigt anfallsskickligt lag i grunden också.

– Vi är ett ganska offensivt lag. Vi har många bra målskyttar och vi spelar väldigt offensivt. Det är en bidragande orsak, så klart. Samtidigt som försvaret är hur stabilt som helst. Vi släpper inte till någonting, säger han.

Assis mål: Fernanda Da Silva 3, Josefin Hansson, Erin Craig.